Picknick op Vliegbasis Eindhoven

Klik hier voor een extra fotopagina van de aanwezige auto's.


De vereniging De Mascotte was op zondag 27 augustus 2006 te gast bij Solid Air, een vliegmaatschappij die op deze vliegabsis zijn domicilie houdt en die inmiddels met 8 prachtige en zeer luxueuze zakenvliegtuigen haar diensten verricht. Schitterend om onze Rolls-Royces en Bentleys te parkeren nabij de vleugels van het modern vormgegeven straalvliegtuig waarmee heel wat zakenlieden en prominenten zich regelmatig over 's lands grenzen verplaatsen.

Paraplu
Helaas was het weer ons wat minder goed gezind. Deelnemers uit noordelijker regionen hielden het al niet droog onderweg. En de meeste leden waren koud een uurtje aanwezig toen ook in Eindhoven de donkere wolken overtrokken en hun water weglekten. De picknickers hadden het daarom geregeld druk met inpakken en uitpakken van spullen, paraplu op, paraplu af, spulleboel oppakken en naar de hangar spoeden. Natuurlijk wierp dat een smet op zo'n happening, maar daaromheen was het toch weer een heerlijke dag. Er was een goede opkomst met fantastische wagens. Er werd dus druk geflaneerd langs al die glimmende modellen, gekeuveld, motorkappen open getrokken en verhalen uitgewisseld. De picknicktafels zagen er overvloedig uit. De sfeer was heerlijk relaxed.

Nieuw logo
Het formele gedeelte werd vooraf gegaan door koffie naar hartelust en een uitermate smaakvol gebakje. Terwijl de koffierij langzaam korter werd, opende onze voorzitter, Wouter Schuurmans, de dag. Hij wisselde de gebruikelijke beleefdheden uit met onze gastheer van Solid Air, hij bracht de standhouders onder de aandacht en begroette uitbundig de aanwezige bevriende clubs (The Other Club uit Duitsland en de RREC/Flemish Section). Vervolgens kreeg Ferdie de megafoon om ons nieuwe logo te onthullen. Daartoe werd de ontwerper ervan, Guido Rippe, in het voetlicht gezet en verhaalde Ferdie de ontstaansgeschiedenis van het wijnetiket en het nieuwe logo. Als de geluiden die ik opving, mij niet bedrogen, dan viel het nieuwe logo in zeer goede aarde. Alom hoorde ik instemmend gemompel en ook ikzelf vond het nieuwe logo een geweldig fraai ontwerp. Later hield ik een interview met de ontwerper, waarvan u het resultaat in het clubblad van oktober 2006 kunt lezen.

Ook de regionale krant, het Eindhovens Dagblad, was aanwezig. De ?correspondent? zocht enkele bijzondere modellen uit de gelederen uit en liet die midden op het platform parkeren. Met behulp van een huishoudtrapje, standaard uitrusting voor een beroepsfotograaf, werd deze scene met op de achtergrond een prachtig vliegtuig van Solid Air op de gevoelig plaat vastgelegd. Persoonlijk vond ik de foto in de krant mooier dan op de site.

Bedankjes
Kortom, het begint weer een gewoonte te worden om goed georganiseerde en gezellige landelijke evenementen te houden. Wat dat betreft spreken de foto's boekdelen.
Zoals gebruikelijk sluit ik af met een dankwoord aan degenen die deze dag tot een succes hebben gemaakt.
We zijn veel dank verschuldigd aan onze gastheer Solid Air: Huub van Hout (algemeen direkteur), Roderick Buijs (commercieel direkteur), Patrick van Hout (Sales manager), Willem (Ground Operation Manager), Danny en Geert (Ground General Help) en de studentes Janneke en Maloe Verhoeven (serveren van de koffie).
Voor Eindhoven Airport dank aan: Bart de Boer (Algemeen direkteur), Leon Wernaart (Coördinator Technische Bedrijfsvoering), Firma Van Eegum (Luchthaven catering).
De stands werden ingericht en getoond door: Imparts (autohoezen), Manders (leer), Lion's club Cuyk (oogzorg Nepal), Art van der Eng (Engelse kleding en truien), houtbewerking, Schut Carsystems, De Bruin (wijnleverancier), IPA Spaans (makelaardij), Jeffrey Lo-A-Njoe (uitdeuken zonder spuiten), Toscane (Italiaans ijs), Fun-Pro (luchtkussens), Gripdesign (ontwerper logo).

Tekst: Marinus Rijkers


 

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart