Koffie & Klets en Regiorit Noord-Oost

 

Feestelijke koffie & kletsbijeenkomst Noord-Oost op 2 juli 2011

(Van deze bijeenkomst is een filmverslag gemaakt door HG Media BV.
U kunt dit bekijken door hieronder te klikken. Vergeet niet om uw geluidsboxen aan te zetten!)

Regiocoördinator Dirk-Jan Hop had zonder meer geluk dat de regiobijeenkomst op 2 juli jongstleden samenviel met twee evenementen, die naadloos aansloten bij de clubmiddag. Allereerst was daar de oldtimerdag in Noordscheschut en later op de dag stelde clubsecretaris Jan zijn tuin open om de mascotteleden zijn zestigste verjaardag mee te laten vieren. Eigenlijk had Dirk-Jan het dus ook wel een beetje gemakkelijk: hij hoefde alleen maar een route uit te stippelen tussen Noordscheschut en Dwingeloo, en de rest zou vanzelf gaan. En zo ging het ook.De clubleden werden in Drenthe verwelkomd op het terrein van de oldtimerdag Noordscheschut. Daar was een redelijk grote, maar zeer fraaie verzameling klassiekers aanwezig: Opels Kapitän, een heuse Panhard, de laatste DKW F 102 (die later werd omgebouwd tot Audi; je kunt de originele trekken van die DKW nog steeds in de huidige Audi's terugvinden), de originele Daf 600 (2e versie), een prima NSU 1200 (luchtgekoelde motor dwars achterin; prachtige, maar niet helemaal vuurvaste techniek), zelfs de sportuitvoering van de Goggomobil was te bewonderen. Ook konden we ons vergapen aan een verzameling klassieke legervoertuigen, bromfietsen en landbouwtrekkers. Enkele omstanders vertelden vol vertedering hoe zij nog steeds de rillingen over de rug krijgen als ze het geluid van de Lanz Buldog horen. Wat wil je: een 11 liter eencilinder: dat staat daar een beetje te schudden en trillen en bok-bok-bokgeluiden te maken, indrukwekkend.


Na de oldtimerverzameling bekeken te hebben trok de Mascotte-karavaan door het adembenemende Drentse land. Wie zeurt daar nou toch steeds dat Nederland vol is? Dan moet je ook maar niet met zijn allen op dezelfde plaats gaan wonen! Zie dat Drenthe eens: prachtige heide- en boslandschappen, rustieke dorpjes, al die typische brinkjes: alles wat we vroeger op de basisschool over Drenthe leerden: het is er nog allemaal, en steeds is het nog even mooi. Drenthe geeft aan hoe het mogelijk is om het hedendaagse leven prachtig in balans te brengen met het oude land met zijn eigen oude tradities, dialecten en leefomgeving.

Rond een uur of vijf arriveerde de mascottecolonne bij Jan Wagemaker, die het op prijs had gesteld om zijn verjaardag (zijn zesde kroonjaar, al wilde hij daar niet al te nadrukkelijk aan herinnerd worden) met de clubafvaardiging te vieren.
(Voor een reportage door de lens van Han Gerretsen van HG Media BV, klik hier.)

Jan stond zelf zijn barbecue te bedienen: blijkbaar hebben die tv-uitzendingen over kookkunst en restaurantbeheer toch wel enig effect. Ook Jans vrouw Jenny had zich niet onbetuigd gelaten voor de feestverzorging: een groot gedeelte van de zoetere nagerechten was van haar hand. Ziende hoe die hapjes werkelijk verslonden werden door met name het vrouwelijke deel van de gasten kun je wel stellen dat Jenny's bijdrage een succes was!Er werden intussen weer vele oude contacten opgehaald en nieuwe contacten aangeknoopt, er was weer ruimte voor RR- en B-parafernalia, er was muziek: Roel Zaadnoordijk speelde met zijn DailyChannel, een veelbelovende zestienjarige zanger stond met onverwacht elan een serie oude Wim-Sonneveldnummers te vertolken. Dan was er nog een goochelaar bezig zijn trucjes te demonstreren. En dan, ja, dan kan de sfeer natuurlijk niet meer stuk.Resumerend kunnen we zonder meer stellen dat de regio noordoost een sublieme koffieklets heeft gehad, die mede door gelukkige omstandigheden zo succesvol kon worden. Het was toch jammer dat er slechts een relatief beperkt aantal clubleden aanwezig was op deze bijeenkomst, die door de gratis bijgeleverde feestelijkheden het idee van de koffie & klets behoorlijk oversteeg!


Tekst en foto's: Frans Janssen
Voor een reportage door de lens van Han Gerretsen van HG Media BV, klik hier.

 

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart