Wat heet Koffie en Klets!

 
Ons clublid, de heer George Wüst, had tijdens een kennismakingsgesprek, toen hij zich als lid aanmeldde, laten weten de mogelijkheid te hebben de leden van de Mascotte uit te nodigen voor een bezoek aan het Carel Wüst museum in Dordrecht. 
Deze uitnodiging was voor de regioleider en zijn hulp direct een reden te besluiten hier een Koffie en Klets te plannen.
Na een plezierig gesprek met Marcel Wüst, de broer van ons clublid en mede eigenaar van het museum dat was opgericht door hun vader, waren de zaken snel rond.
Op zaterdagmiddag 8 april werden 61 belangstellenden welkom geheten door Leo Stoffels. Tot plezier van de medewerkers van het garagebedrijf en dealer van Mercedes auto’s, werden bijna alle prachtige oldtimers verzameld op het parkeerterrein.

De heer Marcel Wüst en de echtgenote van George Wüst verzorgden de door De Mascotte aangeboden koffie met het zo beroemde Brokking gebak.
 
Marcel – om niet in de war te raken – stelde voor een rondwandeling te maken door het op de eerste etage van het bedrijf ingerichte schitterende museum, voorzien van een mooie collectie auto’s. Het was zijn toelichting bij de diverse type auto’s die het ook voor de dames aantrekkelijk maakte.


 
Het contrast tussen de Fiat 500 en een grote Bentley was prachtig tentoongesteld.De foto’s tonen wel de belangstelling van allemaal voor het gebodene.

 

Normaliter wordt er een entree gevraagd voor een museumbezoek waarbij dan een glas wijn of iets anders wordt aangeboden voor een gezelschap van ca. 25 personen, maar ons aantal was voor de gastheren en mevrouw Wüst, geholpen door Wüst junior geen enkel probleem.Het Carel Wüst museum heeft voor alles voortreffelijk gezorgd en de regioleider heeft dan ook geen problemen gekregen met de penningmeester.
Uiteraard nodigde de heer Wüst, ons clublid George is natuurlijk ook aanwezig geweest, alle bezoekers uit het museum onder de aandacht te brengen bij vrienden(clubs) en belangstellenden. Gelet op het gastvrije en vriendelijke gebaar van het Carel Wüst museum zal dat geen probleem zijn.
Omdat het haast een gewoonte is dat veel van de “Koffie en Klets” bezoekers na afloop gezamenlijk gaan dineren, was een afspraak gemaakt bij Van der Valk Dordrecht om daar deel te nemen aan “Life Cooking”, waar wij eerst in het voorjaarszonnetje buiten op het terras een drankje konden gebruiken om daarna een voortreffelijk (naar eigen keuze) menu samen te stellen.


 
Een goed georganiseerde middag met dank van de bezoekers voor de organisatoren Leo Stoffels en Elly van Wingerden en met dank van de organisatoren aan alle bezoekers.
Een afscheid bij ondergaande zon.
 


Verslag en foto's: Wietze Bakker

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart