Deelname De Mascotte regio Zuid-Oost aan de sponsor-actie Afferden op 11 september 2015

 
Lions regio Land van Cuijck (Boxmeer e.o.) organiseert al weer 11 jaar een jaarlijkse actie voor sponsorend bedrijfsleven en individuele deelnemers die ondermeer de oogzorg in Laos een warm hart toedragen. Inmiddels is het Golftoernooi zo'n succes, dat niet meer met alleen maar in de buurt wonende ondersteuners gewerkt kan worden. Zo zijn op 11 september 2015 wederom vele Rolls-Royces en Bentleys uit heel Nederland aanwezig in Afferden om de hele happening luister bij te zetten.
 


Er zijn ook nog 15 open koetsjes met paarden aanwezig. Al dit klassieke vervoer is beschikbaar om de deelnemende golfers in stijl naar de start van het parcours te brengen. Gelukkig hadden de paarden dit jaar hun (grote) behoefte elders gedaan, dat spaarde enerzijds het opruimen en anderzijds geen risico dat ons vloertapijt …De Mascotte-leden worden op deze vrijdag -geheel naar gewoonte- ontvangen met koffie en gebak in het restaurant / clubhuis van de Afferdense Golfclub.Omstreeks twaalf uur staan de koetsen en de auto’s klaar om de deelnemers naar het parcours te brengen, een rit van zo'n 2 km.


 
Weer terug bij de startplaats staat ons in de speciaal voor ons opgezette tent een lunch te wachten om de nog niet ontstane trek te stillen.
 
Ook dit jaar was de plaatselijke Katholieke Bond van Ouderen weer aanwezig om in de koetsen en de auto’s een toer van ca. een half uur te maken.
We rijden 2 ritten door de omgeving met enthousiast publiek, dat uiteraard de omgeving beter kent dan wij, zodat we nog een aantal plaatselijke anekdotes te horen krijgen. 
Voor het tweede deel van de middag staat voor de Mascotte-leden een rondrit door Duitsland op het programma, met een stop bij klooster Graefenthal, net over de grens gelegen.


 
Na een rondleiding en een gezellig kopje koffie met versnapering werd het golfterrein in Afferden weer opgezocht. Daar staan twee uitstekende buffetten op ons te wachten. Zowel deelnemers aan het golftoernooi als chauffeurs en koetsiers laten het goed smaken.
 
Zoals gebruikelijk werd de prijsuitreiking met applaus ontvangen, dat geheel in het niet valt bij het applaus dat volgt als de opbrengst van de dag bekend wordt gemaakt. De cheques voor het goede doel worden in ontvangst genomen.
 
Tegen negen uur vertrekken de meeste Mascotte-leden -zoals dat heet- moe maar voldaan huiswaarts.
Een mooie dag met prima weer en een uitstekende verzorging!
Alle organisatoren hartelijk dank!

 
 
Tekst: Marius Krijgsman
Foto’s: Annemieke Dekkers, Philip Burggraaf en Sylvia Krijgsman.
 

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart