Koffie & Klets met rondrit, Regio Midden

Hoewel de weersverwachtingen niet al te best waren en er 's ochtends op verschillende plaatsen nog wat buitjes waren gevallen, werd het toch een zonovergoten en zelfs bijzonder warme dag. Op die zondag de 20e mei 2012 was de Regio Midden te gast bij het bedrijf Peja van clublid Toni Bienemann (links op de foto) aan de Van Oldebarneveldstraat in Arnhem. Samen met regio-coördinator Ronald Wüstenburg (rechts op de foto) had hij een bijzonder fraai en gevarieerd programma in mekaar gedraaid.Zoals gebruikelijk bij de vereniging begon dat met het bekijken van elkaars voertuigen op de plaats van aankomst.


En natuurlijk met een kopje koffie met gebak in de kantine van het bedrijf.


Ronald opende het evenement en begroette het grote aantal leden van de regio dat dit evenement bijwoonde. In grote lijnen nam hij het programma van de dag door.Daarna gaf hij het woord aan Toni Bienemann die een uitgebreide introductie hield van zijn bedrijfsvoering, doorspekt met anekdotes van de rijke historie van hem en zijn bedrijven.De bedrijfsvoering van Toni omvat vier takken van sport: Venture capital (durfkapitaal), Real Estate (vastgoed), Industrial components (zoals elektromotoren) en Automotive. Onder deze laatste categorie moet het bedrijf Hooper International worden gerekend waarin zijn vloot van Rolls-Royces, Bentleys en diverse andere merken is ondergebracht. Dit bedrijf is goed voor de museumactiviteiten, autorestauraties, deelname aan rally's als de Tulpenrally, onderhoud, lease en dergelijke, waarmee de Regio deze middag kennis maakt.
In totaal drie hallen konden worden bezocht waarin auto's van diverse makelij en leeftijden stonden tentoon gesteld of in onderhoud of restauratie waren. Daarnaast stond er nog een hele rij auto's buiten opgesteld, wat het totaal aantal te bezichtigen voertuigen op circa 100 bracht. Er was dan ook enorm veel te zien en het moest gek lopen als hier geen modellen tussen stonden die nadrukkelijk de aandacht van de clubleden wisten vast te houden.

Tot de aanwezigen behoorden ook Teun Prins en Mariëlla Zoontjes van het clubbestuur.

Tijdens de bezichtiging vertelde technisch specialist Ramon van de Schaar alles over hoe hij de Rolls-Royce Silver Cloud III had geprepareerd voor het deelnemen aan de Tulpenrally.Voor vragen over het chassis, de body en koetsbouw was Peter Rijken aanwezig. En Edwin Keesmaat gaf een demonstratie over het restaureren van het interieur.De aanblik van de uitgebreide collectie auto's maakte de aanwezigen hongerig. Rond 13.00 uur deed iedereen zich dan ook tegoed aan de lunch die verzorgd en aangeboden werd door Sia en Phillip Burggraaf. Sia presenteerde tevens een collectie hoeden van een hoedenontwerpster en minstens één daarvan verwisselde van eigenaar.
Tijdens de lunch had clublid Peter van de Brand een interessant en helder technisch verhaal met tips om diverse herkenbare en alledaagse technische problemen te voorkomen.
Rond half twee was het tijd om de cabriokappen neer te laten en aan de rondrit te beginnen.

Althans, voor de auto's that didn't fail to proceed ...De rit voerde langs diverse pittoreske dorpjes en stukken ongerept natuurschoon naar Ulft waar een bezoek aan het Youngtimer festival op het programma stond. Een van de hoogtepunten van de rit was evenals vorig jaar de Posbank, een uniek bijna on-Nederlands stuk natuur. Tijdens de afdaling was duidelijk te merken dat Toni Bienemann recentelijk aan de beroemde Tulpenrally had deelgenomen: geheel in de stijl van de rally nam hij met zijn Silver Cloud III uit 1964 de haarspeldbochten met een snelheid die geen van de andere deelnemers aan de rit hem nadeed.
Het youngtimer festival in Ulft werd voor de eerste keer georganiseerd, er was een speciale parkeerplaats voor onze Rolls-Royces en Bentleys. Er stond een collectie auto's van diverse eigenaren en merken tentoongesteld, maar eerlijk is eerlijk, ik denk dat de collectie die we vlak daarvoor bij Toni bewonderd hadden moeilijk te evenaren is. Phillip Burgraaf kon echter na enig speurwerk buiten toch nog een bijzondere Citroën ontdekken, die een prima oplossing biedt om de files te omzeilen.Rond 5 uur reden de deelnemers aan het diner in colonne terug naar Arnhem, richting het Velperplein ...... waar het kundige en sympathieke personeel van Memories of Asia al klaarstond om ze te trakteren op een culinair hoogstaand vijfgangen diner met uitgebalanceerde wijnen. Een restaurant dat zich terecht al vele jaren in de top bevindt van de Aziatisch restaurants van Nederland en in Gelderland een onbetwiste 1e plaats inneemt. Het diner was ongekend gezellig. De leden van regio Midden mogen weer terug kijken op een geslaagd evenement, het tweede van dit seizoen!


Tekst en foto's: Marinus Rijkers en Ronald Wüstenberg

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart