Verslag Koffie & Klets regio Noord-West, 3 mei 2015


De locatie van de eerste Koffie & Klets seizoen 2015 was bij Van der Valk in Hoorn.
Als er meer dan 30 personen waren, hadden we het voorrecht van een exclusieve ruimte.
We waren helaas met 20 personen en aldus aangewezen op het gereserveerde gedeelte van de beneden loge; "ook niet slecht" om elkaar zo na een lange periode weer te ontmoeten.Tijdens het gezellig samenzijn en onder het genot van de koffie en gebak werden we verrast door een koor wat tevens de sfeer verhoogde.


 
Na de koffie en gebaktraktatie en de gevoerde gesprekken was het inmiddels de hoogste tijd om aan de toerrit te beginnen richting de Goorn, locatie Logistiek OpleidingsCentrum Hoek Bouma.

We werden hartelijk verwelkomd door de directeur Peter Bouma. Na een korte uiteenzetting van de geschiedenis van het bedrijf (gestart in 1961 door zijn vader) onderging het bedrijf in 2007 een complete metamorfose, namelijk een groots opgezette nieuwbouw. Kort na dit gebeuren overleed zijn vader echter plotseling waarna Peter samen met familie het bedrijf heeft voortgezet.

Na de rondleiding kregen we een indruk wat er allemaal komt kijken voor een goede en gedegen opleiding op het gebied van Logistiek en rijvaardigheden.

Peter Bouma had nog een verrassing. Hij verzocht ons om ons naar de bovenste etage te begeven naar het leslokaal. Daar mochten we plaatsnemen achter het toetsenbord en beeldscherm. Wij werden getest door middel van examenvragen "uit de makkelijkste categorie", nog in de huidige staat en in de nieuwe vorm. Er vindt namelijk dit jaar een verandering plaats. Gezien het feit dat het grootste gedeelte van de clubleden al meer dan veertig jaar het rijbewijs bezit, was dit een peulenschil, "toch"?

Er waren echter maar twee kandidaten die een voldoende scoorden. Gelukkig worden de gegevens niet naar het C.B.R. gestuurd zodat wij ons rijbewijs nog kunnen behouden en zo onze voertuigen mogen blijven besturen.
Het was heel verfrissend om weer eens geconfronteerd te worden met de kennis die je nog hebt en ook die je niet hebt m.b.t. de verkeersregels.
Nadat we Peter Bouma heel hartelijk bedankten namens de club regio Noord–West voor deze leerzame middag ging eenieder weer veilig huiswaarts.
Met of zonder aantekening op het rijbewijs.

Pffffffffff.
 
 
Verslag en foto's: Gerard Kruk.

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart