Technische dag Regio Zuid-Oost

Opnieuw bood clublid Koos (en Joyce) Braam onderdak aan een regiobijeenkomst van Zuid-Oost. De hal van zijn bedrijf Beauty Car Service is dan ook de ideale place-to-be als er een technische dag op de kalender staat. Een fantastisch ruime hal, fijne dakverlichting, twee hefbruggen, altijd wel enkele Rolls-Royces en Bentleys op de achtergrond, en bovenal: wat een gastvrijheid en service. Koos en Joyce, nogmaals enorm bedankt!Op het menu stond dus een uitgebreid technische programma, georganiseerd door Noël Dinjens (initiatiefnemer), Rob Wilde, Bill Horstink en Koos Braam met medewerking van Erik Derks van de Ven en Marinus Rijkers. De afgelopen maanden was onder de regioleden gepolst waar de belangstelling naar uit ging en het programma was op maat samengesteld.
Na een relaxte kop koffie met lekkernij waarmee de begroetingen werden vergezeld, stond als eerste het praatje van Noël op het programma. Noël heeft vele jaren ervaring met het restaureren van Rolls-Royces en Bentleys en wist het gehoor te boeien met uitleg waar roestvorming optreedt, waar vocht zoal uitwerking op heeft, waar zwakke plekken zitten in hydraulica, hoe je technische mankementen kunt voorkomen en hoe je ze kunt verhelpen. Bijzonder interessant om op deze wijze een Silver Shadow eens langs te lopen en te weten hoe je op eenvoudige wijze veel ellende kunt voorkomen.

Op de volgende foto's doet Noël zijn verhaal, gebaseerd op een en al ervaring.


Vele van de technische beweringen werden gestaafd met een blik aan de onderzijde van de Silver Shadow II van Wim Vroomen.

Rob Wilde is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de experts van de hydraulische en elektrische systemen van de Silver Shadow en Silver Spirit modellen. Vanuit een korte theoretische uiteenzetting wist hij telkens weer helderheid te brengen in de complexe wereld van het hydraulische systeem en de elektrische systemen.
Raar natuurlijk om over mezelf te schrijven. Daarom houd ik het bij de samenvatting van mijn verhaal. Ik heb het publiek uitgelegd hoe ze naar een Silver Shadow moeten kijken om snel en al op afstand vast te kunnen stellen uit welke periode een Silver Shadow komt. En bovendien hoe een Amerikaanse auto kan worden onderscheiden van een Europese of Arabische auto.


De dag werd afgesloten met een blik op het vakmanschap van Erik Derks van de Ven. Erik heeft al voor diverse clubleden de monumentale grille van hun auto vernieuwd. Deukjes, krasje of loslatende delen, Erik maakt de grille weer mooier dan nieuw. Spectaculair om te zien. Met zijn speciale soldeerbout, vijl, vele soorten schuurpapier en polijstmiddelen is hij een ware kunstenaar. Ook heeft hij ongelooflijk mooie special tools gemaakt voor bijvoorbeeld het losdraaien van hydraulische pompjes of het loshalen van deurplaatjes.

Joyce, had ik al geschreven dat het ons aan niets heeft ontbroken? Nou, ik kan het niet genoeg zeggen: het was weer helemaal toppie! (rechtse dame op de foto hieronder)


Ook nog even een blik op de parkeerplaats. Niet alleen binnen, ook buiten stonden immers weer diverse voertuigen van onze favoriete merken opgesteld.
De dag werd afgesloten in een Eindhovens wokrestaurant, waar vrijwel de hele groep zich aan de vele lekkernijen tegoed deed.Tekst en foto's: Marinus Rijkers
Foto's tevens: Rob van den Beld en Wietze Bakker.

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart