Koffie en Klets bijeenkomst Regio Midden
 
Voor 14 april 2024 was door de Regiocommissie Midden een Koffie en Klets gepland in de Buitenplaats Doornburgh te Maarssen.Het zou gaan om een voormalig klooster waar nu o.a. tentoonstellingen kunnen worden gehouden.
 
Bij de ingangspoort werden de auto’s met bezoekers verwelkomd door Ton Bekker, de regioleider die de parkeerplaatsen aanwees.
 
De ontvangst was gesteld om 13.00 en het welkom om 13.45.
De bezoeker werden door een vriendin van Ton vriendelijk doorverwezen naar de buitenplaats in een open gang opgestelde banken waar op een tafel enige koffie- en theekannen met kop en schotels waren geplaatst met daarnaast een schaal met slagroomsoesjes en stukjes boterkoek. Gelukkig was er een clublid dat gedienstig de koffie/thee voor ons inschonk.
 
De aangekondigde rondleiding door het grote lege gebouw vond plaats in twee groepen van ca. 15 personen.
Van een klooster was niet zoveel meer te bespeuren omdat het gebouw officieel was ontheiligd en er dus niets meer van religie was te zien.
De gids wist veel te vertellen over de plafonds die werden gesteld met behulp van steiger- en bekistinghout en alle meubilair was samengesteld met speciale zeskantige koperen nagels maar van kunst was nergens sprake.
In een tentoonstellingsruimte stonden nog wel de ingepakte schilderijen van een gehouden expositie.
 
Na terugkomst bij de andere groep was er geen gezellige Klets meer mogelijk, maar bleken er al veel bezoekers vertrokken om ca. 16.00 uur.
De foto’s vertellen u meer, gelukkig was de sfeer onderling gezellig.
 
Verslag en foto's: Wietze Bakker.
 


Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart