TAN Zuid - Najaarsrit 16 oktober 2022

Vertrouwde Chevrons en de Flying Lady of Extasy

NAJAARSRIT TAN-ZUID EN DE MASCOTTE ZONDAG 16 OKTOBER 2022

De nieuwsbrief van 12 september, waarin een gezellige bijeenkomst werd aangekondigd en een uitnodiging bevatte voor de laatste rit van 2022, sprak over een andere opzet.

De andere opzet was een combinatiebijeenkomst en rit van TAN-Zuid met de Mascotte, wat een vereniging is van Rolls-Royce en Bentley liefhebbers.
Drie verschillende auto's en wel onze "Vieilles dames", de "Spirit of Ecstasy" (de mascotte van Rolls-Royce, die ook wel "Emily", "Silver Lady" of "Flying Lady" werd genoemd) en de Bentley (waar ik geen bijnaam van kon vinden).

 


Van links naar rechts: De ornamenten van Rolls Royce, Bentley en Traction Avant

 

De ontmoetingsplaats was hotel restaurant Campanile Eindhoven, waar vanaf 11 uur de inloop was.

Koffie/thee en een keuze uit veel verschillende vlaaien was geregeld door de organisatoren en er was volop gelegenheid om met elkaar kennis te maken. Natuurlijk was dat kennismaken ook met elkaars auto’s en menig motorkap werd geopend en over en weer werd er toelichting gegeven op de eigenschappen van de Engelse en Franse auto’s.
 


Motorkap openen en demonstreren maar


Trots als Citroën TA-eigenaren zijn we dat niet de kleinste autofabrikanten kenmerken van gepatenteerde systemen van Citroën toepasten. Zie de foto van het plaatje in een Rolls-Royce.


Ja deze Engelse ‘Spirit of Ecstasy’ maakt wel even gebruik van uitvindingen van Citroën
 


Overeenkomstige kleurencombinaties

 

Op een gegeven moment moesten de bewonderaars, die buiten in een lekker zonnetje in de ‘snoepwinkel’ liepen, naar binnen worden geroepen voor de officiële opening.
De beide voorzitters Jan-Pieter Drost van De Mascotte en ‘onze’ Paul Zomers hielden een openingswoordje en Marius Krijgsman van De Mascotte en ‘onze’ Paul Flentrop traden ook nog voor het voetlicht.

Marius en Paul F. hebben gezamenlijk de hele dag en rit georganiseerd. Bedankt Marius en bedankt Paul. De laatste gaf nog een uitleg over de routebeschrijving met behulp van de navigatie. Veel bijrijders zullen dat als een verademing hebben ervaren om hierdoor ook eens wat van de omgeving te zien. Ik hoorde van een mede clublid dat deze wijze van navigeren ook wel de relatie ten goede komt.
Maarten Blokland (de vaste cameraman van De Mascotte) gaf de nodige toelichting op het camerawerk en zocht vrijwilligers om een camera op de motorkap te plaatsen, zodat de nodige opnames al rijdend konden worden gemaakt.

Na al deze toelichting was het tijd voor de routeschildjes op de auto’s te plaatsen en nog tijd voor een extra kopje koffie en/of een lunch.


De voorzitters van de Mascotte en TAN-Zuid


Nog even het routeschildje op de bumper plaatsen en weg zijn we

 

Om 13:30 uur was het dan tijd voor vertrek en met 20 Engelse ‘old bins’ en 20 Franse ‘vieux bacs’ was dat een indrukwekkend gezicht.
De rit leidde ons door de Kempen met haar natuurschoon en vele dorpjes.Door de Kempen en door de Kempense dorpjes

 

We zijn nog langs de Dommelsche Bierbrouwerij gereden. Helaas was er hier geen stop voorzien..


Komt die Rolls Royce zomaar ‘in het wild ’een Traction Avant tegen

Onderweg waren er meerdere TAN-Zuid leden aan het uitrusten en picknicken. Allemaal mogelijk omdat er door de organisatoren voor een prima weertje was gezorgd


Pauze en picknicken. En babbelen maar; waar zullen ze het over hebben?Gezellig samen van het mooie weer, de rit, de auto’s, etc. genieten

 

Het eindpunt van de rit was het Museum Klok en Peel. Hier stond de RR-chauffeur, stijlvol in kostuum, aanwijzingen te geven voor het parkeren. Dat was nogal een dingetje met al die grote auto’s.

De chauffeur in kostuum geeft parkeeraanwijzingen

 

Een kop koffie, thee of fris gaat er wel in en is welverdiend na zo’n rit, toch?
Er was geregeld dat we gratis toegang hadden tot het museum, waar dan ook velen zich verbaasden over hoeveel soorten klokken en klanken er zijn. De nodige uitleg werd gegeven door een aantal vrijwilligers van ‘Klok en Peel’.Wat een verschillende klokken en klanken. Uitleg door vrijwilligers ‘Klok&Peel’
 

Voor de video, die door Maarten de cameraman van De Mascotte wordt gemaakt, werd onze Paul Flentrop geinterviewd en deze gaf zeer uitvoerig uitleg over de Tractions. Dit alles is op video vastgelegd en is straks te zien en te horen als de video van De Mascotte klaar is.


Paul geeft in een interview de nodige uitleg over de diversiteit aan TA’s Het bedankje door Paul Zomers

 

Omdat het museum ging sluiten om 17:00 moesten de organisatoren van deze mooie dag nog wel op tijd worden bedankt en daarvoor had Paul Zomers, op zijn onnavolgbare wijze, het laatste woord.

Het was een geslaagde dag en voor herhaling vatbaar. 

 

 

 

 

Verslag en foto's: Paul, Paul, Fred en Ton.

 

 

 

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart