Koffie en Klets 7 mei 2017.

 
Organisatie: Gerard, Ron en Pascal.
 
Na een paar weken van voorbereiding mochten we zondag 7 mei de Mascotteleden van regio Noord-West verwelkomen voor een Koffie en Klets.
Aangezien we in een bollenstreek wonen en de lente in aantocht is, was besloten om deze tour als thema mee te geven, Tour de Mascot "De bollenrit".
Vooraf was verzocht om de limousines op te fleuren met een bloem om het thema extra te benadrukken.
Niet elke wagen was voorzien van een bloem maar dit had vaak een reden zoals bijv. antenne problemen. Om de bloem te bevestigen aan de Flying Lady gaat natuurlijk veel te ver. Dat is geen optie. De Flying Lady behoeft geen opsmuk.
Belangrijkste was natuurlijk dat iedereen goedgemutst (leuke hoedjes) en blij van zin op tijd aanwezig was op de startplaats. We verzamelden bij Theeschenkerij de Velserbeek, een nostalgische locatie midden in het bos. De limousines stonden keurig in een cirkel bij elkaar en trokken veel bekijks. Het was een warm weerzien want er was weer veel bij te praten. Dit was mede de reden dat er geen extra activiteiten gepland waren gedurende de dag omdat er nu ruimte was om lekker met elkaar te babbelen. Op zich ook een hele activiteit.
Tijdens een kopje koffie met gebak gaf de organisatie een korte toelichting over de route van deze dag.
Tegen half 2 werd de bollenrit gestart. Ron ging als leading man voorop zodat hij de stoet in goede (rij)banen kon leiden. De colonne werd afgesloten door Pascal en Annemieke.
De route ging via het mooie Bloemendaal (thema!) via Bennebroek, Hillegom, Lisse naar Noordwijk.
Tijdens de tocht (die zeer in de smaak viel) bleef de stoet intact omdat de andere weggebruikers vol ontzag de prachtige limousines voor lieten gaan. Er werd door omstanders heel wat gefotografeerd en gezwaaid. Erg leuk allemaal.
In Noordwijk pakten we de boulevard nog even mee alvorens we de parkeerplaats bij restaurant De Witte Raaf opreden. Dit was het eindpunt. Ondanks het frisse windje besloten we gezamenlijk om in een grote kring op de terras plaats te nemen voor een drankje. De conversaties werden weer gestart en de sfeer was als vanouds. Hierna ging ieder zijns weegs nadat de organisatie uitvoerig werd bedankt voor de mooie en gezellige dag.
 
Op naar de volgende Koffie en Klets. Uiteraard met een ander thema, namelijk "Tour de Mascot".   
We kijken er met veel plezier naar uit.


Verslag: Annemieke Peper
Foto's: Pascal Peper.            

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart