Najaars/clubdag in Utrecht en Leusden

Hoewel de herfstkleuren al gestaag met de vallende bladeren uit het landschap verdwenen en er stevige buien in aantocht waren die het voorspelde onstuimige weer luister zouden bijzetten, reisden maar liefst circa 240 leden en genodigden in circa 120 auto´s af naar het Carlton President Hotel in Utrecht om elkaar hartelijk te begroeten voor de najaars-clubdag op 4 november. Bij de ontvangst was het nog droog en buiten op de parkeerplaats was het weer een boeiende afwisseling aan glimmende grillen en fluisterstille auto-motoren.
Binnen hing een gemoedelijke sfeer. Mensen begroetten elkaar als familieleden en genoten van een kopje koffie met een kleine versnapering. Secretaris Jan A. Wagemaker nam na enige tijd de opening voor zijn rekening en nam het verdere programma voor die dag door.

Daarna ging een ieder naar zijn auto en verliet een lange stoet aan statige voertuigen het parkeerterrein voor een korte rit via de snelweg naar "Het Koopmanshuis" in Leusden, het onderkomen van importeur Bentley Leusden op het bedrijventerrein van Pon.


Op de toegangslaan van het Pon terrein stonden al enkele fraaie, nieuwe exemplaren van de merken Bentley en Lamborghini als welkomsthaag uitgestald. De ontvangst bij Bentley Leusden was allerhartelijkst in een geweldige ambiance, met heerlijke lunchgerechten en allercharmantste hostesses. De honderden gasten konden zich in de showroom zelf oriënteren op een Bentley Continental GT V8 en Continental GTC V8. Buiten stonden een Bentley Mulsanne, een Bentley Continental Flying Spur Speed en nog enkele Continental GT/GTC uitvoeringen. En natuurlijk waren ook geïnteresseerden voor een Lamborghini meer dan welkom. Wie wilde kon ook een kijkje nemen in de onderhoudsruimte van Bentley Leusden.


In de showroom waren ook diverse andere bedrijven uitgenodigd om zich aan de gasten te presenteren.

De ontvangst was absoluut Bentley-waardig. Het ontbrak de gasten werkelijk aan niets. Het paste de club (bij monde van de voorzitter Wouter Schuurmans) dan ook om een hartelijk woord van dank uit te spreken aan General manager Hans Mulder (op de foto hieronder rechts) en zijn team. De heer Mulder nam de gelegenheid te baat om zijn bedrijf kort aan de club te presenteren.

De tijd vloog om. Er was ook zoveel te zien en de leden hadden ook zoveel met elkaar uit te wisselen. Na een paar uur kreeg iedereen een tasje met enkele herinneringen uitgereikt en kon men vertrekken voor een mooie en niet al te lange rit over de binnenwegen en Lekdijk, om uiteindelijk terug te keren naar het Carlton President Hotel in Utrecht. Tijdens de rit bereikte het regenfront het midden van het land en kwam het hemelwater met bakken uit de lucht. "Mijn Bentley heeft nog nooit eerder in de regen gereden", vertrouwde een clublid mij later met duidelijk pijn in het hart toe. Deze middag was niet te vermijden dat alle voertuigen op hun waterdichtheid werden beproefd.

Het diner in het hotel was in opdracht van het bestuur samengesteld onder het motto "het hoeft niet weinig te zijn, als het maar lekker is". Het hotel had dit prima begrepen en het was nog urenlang gezellig.De duisternis was al lang ingetreden toen de leden langzamerhand huiswaarts keerden. De club kijkt terug op wederom een uiterst geslaagd en goed bezocht landelijk club-evenement. Met dank aan Jan A. Wagemaker en Teun Prins die tekenden voor een perfecte organisatie.


Tekst: Marinus Rijkers
Foto´s: Michiel Aalberts, Frans Janssen, Marinus Rijkers.
 

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart