Voorjaarsmeeting 26 april 2015 vanaf ˝Van der Valk Houten˝ 

 
Voor ons een feest van herkenning. 
Op 25 april rond vier uur arriveerden wij bij Hotel Van der Valk. 
Wij vinden de avond “before” altijd gezellig en er zijn steeds meer leden die dat ook vinden. 
Elly stapte uit om in te checken en door mij werd een plaatsje op de parkeerplaats gezocht. 
De leden die reeds gearriveerd waren, stelden zich voor aan Elly en heetten haar van harte welkom, zo ook Wietse en Henk. Ze herkenden Elly niet zonder bril (al een jaartje) en met haar nieuwe coiffure. Sedert enkele maanden verft Elly haar haar niet meer en er kwam een zeer mooie grijze tint tevoorschijn (nee geen 50 tinten). 
Na het parkeren volgde mijn binnenkomst en de herkenning was er: 'oh ze hoort bij Roelof'. 
Om mij kan natuurlijk niemand heen! Ik probeer al jaren mijn omvang te verminderen, maar door het goede leven is dat nog steeds (weer) niet gelukt. Na het weekend ondernemen we weer een poging. 
Vervolgens kreeg Elly het ene na het andere compliment en meerdere dames zijn van plan ook terug te gaan naar de roots en de kapper niet meer te bezoeken om het haar te laten verven. Na de koffie en wijntjes hadden we om 18.00 gereserveerd voor het Life & Cooking buffet. 
Daar kregen we de schrik van ons leven, maar liefs 480 mensen hadden ook gereserveerd. Ik ben al geen liefhebber van buffetten, maar dit zag ik totaal niet zitten. 
Wat schetst onze verbazing: geen wachttijden bij de buffetten en de prijs-kwaliteitverhouding was goed (zeer goed). De wijnen, het bier en de frisdranken waren inclusief, wij hebben voor een goede omzet gezorgd. 
Men was absoluut niet kinderachtig met de drank en het werd steeds tot het laatst toe aangevuld. 
Daarna nog even beneden naborrelen en wachten tot middernacht om Elly van Wingerden te feliciteren met haar verjaardag. Een borrel ging er niet meer in, maar die houden we te goed. 
 
26 April half tien: na een meer dan voortreffelijk ontbijt, zoals bekend bij Van der Valk hotels, komen de leden met hun mooie auto’s vanaf half elf binnendruppelen, de teller stopt bij 85 auto’s en zo’n 180 gasten. 

Er worden verschillende nieuwe leden verwelkomd, hopelijk blijvers. Na een goed uurtje koffie en gebak en het nodige bijpraten gaat de rit van start. 

De rit gaat over de dijken van de Betuwe en enkele leuke plaatsen, het is geweldig om de slingerende optocht over de dijken te zien rijden. 
Na 2,5 uur zijn wij zonder maar één foutje op de plaats van bestemming aangekomen. 
Helaas was er geen prijs te verdienen voor onze foutloze rit. Zouden er meer auto’s zijn geweest die niet hebben gedraaid of dergelijke? 
Bij het eindpunt “Heerlijkheid Mariënwaerdt" stond Teun ons op te wachten en wees iedereen een parkeerplaats. Hij vroeg mij: 'Roelof lukt het 200 meter lopen, anders breng ik je'.
Ik zei hem dat ik het met stok zeker ging redden, maar alleen terug was nog maar de vraag. We werden verwelkomd met een glaasje bubbels en een zaal vol met ronde tafels (8 pers.), geweldig goed. 
Een goede dixie-/brassband speelde. Het had iets zachter gemogen, maar het was erg fijne muziek. 
Ros en ondergetekende hebben een tafel uitgezocht tussen muziek en buffet, velen die bij ons aan tafel wilden aanschuiven, moesten wij teleurstellen. 

Bij onze tafel hadden wij de nog lege 4 stoelen reeds aan Fons en Aad met eega’s toegezegd: sorry, sorry, sorry. 
Wij stellen het bestuur voor om een volgende keer iets meer muntjes te geven, we moesten bijkopen en daar hebben Ros en ik een hekel aan. 
Het koude buffet was voortreffelijk, het warme buffet was ook goed, alleen was er jammer genoeg geen sausje bij de asperges. Maar laten we niet klagen, ik heb ook gehoord dat sommige mensen helemaal geen asperges hebben gehad. 

Om zes uur uur, vóór het dessert, zijn wij zeer voldaan huiswaarts gekeerd. 
 
Wij willen de organisatie van deze voortreffelijke voorjaarsmeeting bedanken, in onze ogen was alles perfect. 
 
Tot het volgende samenzijn. 


 
Verslag: Elly en Roelof Gortemulder  
Foto’s: Frans Janssen en Annemieke Dekkers

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart