Picknick Mascotte 2020

 
Laat ik maar met het slot beginnen, wat was dit een heerlijke dag!
 
Het begon al in de voorbereiding.
Een aanlokkelijke uitnodiging, na inschrijving gevolgd door een mail met een zeer complete en duidelijke uitleg.
Ondanks de dreigende luchten, met goede moed vertrokken en terecht.
Bij aankomst op het vliegveld om 10:30 uur stond er al een flink aantal Engelse schonen te wachten om het terrein op te rijden. Na het invullen van de Corona verklaring werden we keurig naar de speciaal voor ons gereserveerde showplek gedirigeerd. Mijn Franse bolide op gepaste afstand, maar nog steeds op een fantastische plek. Al snel ontstonden er twee enorme rijen met Rolls-Royces en Bentley’s. Een prachtig schouwspel. Ik betrapte sommige museumgasten erop dat ze langer naar het schouwspel buiten het museum keken als naar het schouwspel binnen. 
Tijd om de picknicktafels te installeren onder de enorme luifel van het Museumrestaurant. Een mooie plek en zeker droog bij regen, maar toch wat fris. Warme koffie of thee met de keuze uit een rijk aanbod aan gebakjes zorgde gelukkig voor een warm gevoel. Later kwam de zon lekker door en verhuisden de tafeltjes en stoeltjes naar de auto’s. Nu gezellig in groepjes bij elkaar, maar nog steeds op gepaste afstand.
Natuurlijk het Militair museum bezocht, een aanrader voor man, vrouw,  jong en oud. Hele oude voertuigen herkend waar ikzelf in heb gereden tijdens mijn dienstijd, heel leuk, maar wel een beetje confronterend. Voor mij persoonlijk leuk om meteen in de eerste zaal oog in oog te staan met een model met het door ons gefabriceerde Marechaussee tenue voor op de motor.
Tijd voor het zogenoemde militair overlevingspakket, toch kan ik mij uit mijn diensttijd niet herinneren ooit zo’n lekker pakket te hebben ontvangen. Heerlijk belegde broodjes, een goed sapje, een appel en natuurlijk de krentenbol belegd met boter. Gezeten aan onze picknicktafel samen met onze gezellige buren de lunch genuttigd. Genietend van het schouwspel van flanerende bolides die zelfs een sprintje trokken, jawel…. Maar ook van de capriolen van de zweefvliegtuigen die voor onze neus de lucht in werden getrokken en ook weer keurig landen. 
Ook nu moet toch weer over eten worden gesproken, want de gastvrouwen kwamen met de borrelhapjes gewoon langs bij die enorme rij auto’s, chapeau! Tja, dan is het weer tijd om te vertrekken. Wel pas nadat ons dat vriendelijk werd verzocht, omdat het museum ging sluiten. Met tegenzin laden we de picknickbenodigdheden in de auto. 
Wat was dit een heerlijke dag!

Verslag: Ton-Louis Adam.
Foto's: Ton-Louis Adam, Wietze Bakker, Annemieke Dekkers, Debby Luttik, Marinus Rijkers, Stanley Sibering.


 

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart