Voorjaarsmeeting in Lochem en Ommen

Er zijn twee prachtige fotoreportages beschikbaar van deze dag.
Klik hier voor foto's door de lens van Ad van der Aa.
Klik hier voor foto's door de lens van Ziggy Marlissa.

Weer helemaal áf
De laatste jaren zijn we behoorlijk verwend geraakt met werkelijk vlekkeloos georganiseerde evenementen omringd door fantastische omgevingen, perfecte maaltijden, prachtig weer en schitterende auto's. Kan het eigenlijk nog beter, vraag ik me soms wel eens af. Nou, mocht de voorjaarsmeeting in Lochem en Ommen niet als "beter" kunnen worden aangemerkt, dan toch zeker als "even perfect" als vorige keren. Ook deze voorjaarsmeeting was weer helemaal áf, helemaal in lijn met de top-evenementen van de laatste tijd. Wat een heerlijk evenement was het weer, deze Mascotte-bijeenkomst op 20 mei 2007.

Barchem
De samenkomst was bij Hampshire Hotel Bon?Aparte in Barchem (bij Lochem). Het is telkens weer een niet geringe uitdaging om een plek te vinden waar zoveel auto's veilig kunnen parkeren, zoveel leden kunnen worden ontvangen en bovendien een verblijf van hoge kwaliteit kan worden geboden. Deze keer waren we te gast bij Arne Heitmeyer in genoemd vier-sterren-hotel. Er was voldoende tijd uitgetrokken om te genieten van een heerlijke brunch in het groen van de achtertuin en om de grote aantallen op de weilanden opgelijnde Rolls-Royces en Bentleys te aanschouwen. Op de afgesproken tijd werden de routebeschrijvingen uitgedeeld en vertrokken de leden en hun familieleden, vrienden en bekenden vanuit Barchem via een prachtige route in de richting Ommen.

Sallandse heuvelrug
De route voerde door meer of minder bekende dorpen als Borkulo, Markelo, Ruurlo, Hellendoorn en Nijverdal. Hoogtepunt vond ik zelf de schitterende tocht over de Sallandse heuvelrug. De route was uitgestippeld door Jan Wagemaker en gecontroleerd door Hans Loor. Helemaal top. In Markelo was bij het Gulf station in overleg met de heer R. Stoelhorst van Jan de Croon/DCO-Markelo een attentie geregeld. De aankomst met zoveel auto's tegelijkertijd leverde echter wat problemen op waardoor deze onderbreking niet voor iedereen uit de verf kwam. De gratis tankbeurt is gewonnen door clublid H.P. Hintzen.

Landgoed Het Laer
In Ommen was het eindpunt gepland op Landgoed Het Laer. Clublid Ron Nijhof had de organisatie ter plaatse voor zijn rekening genomen en had er een waar sprookjesdecor van gemaakt. Er werd met voortreffelijke hapjes en voldoende drankjes goed gezorgd voor de inwendige mens. En voor het geval het minder goed weer zou zijn, waren er prachtig opgestelde tenten neergezet. De foto's van dit eindpunt zeggen genoeg...

Perfecte organisatie
Deze keer tekende Jan Wagemaker voor de perfecte organisatie. Hem past in eerste instantie een woord van dank. Een woord van dank past verder aan Arne Heitmeyer voor de ontvangst op het startpunt in Barchem, aan R. Stoelhorst voor de attentie in Markelo, aan Ron Nijhof voor de ontvangst op Landgoed Het Laer, aan Hans Loor voor de bijdrage aan de routebschrijving, aan Erik Wagemaker en Ferdie van Eenennaam voor het bemensen van de stands, aan de parkeerwachters op het begin- en eindpunt voor het in goede banen leiden van zulke verkeersstromen, aan Ad van der Aa voor de schitterende foto-reportage en aan alle dames en heren die met hun Britse uitdossing een extra cachet hebben weten te geven aan dit voortreffelijke evenement.

Tekst (en foto's): Marinus Rijkers.
Foto's: Ad van der Aa


Voor meer foto's van deze dag, gezien door de lens van Ad van der Aa, klik hier.
Voor meer foto's van deze dag, gezien door de lens van Ziggy Marlissa, klik hier.

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart