Verslag Najaarsrit te Assen

 
Op zondag 27 oktober vond voor de 2de keer in de geschiedenis van De Mascotte de najaarsrit plaats.
We waren dit keer in het mooie Drenthe.
Deze dag was in zijn geheel door Wouter en Bim georganiseerd.
Voor ons was het best wel een pittig stukje rijden (225km.), daarom waren we al op zaterdagmiddag van huis gegaan.Helaas kwamen wij te laat aan om nog aan het zaterdagmiddagprogramma mee te kunnen doen, zodoende waren we doorgereden naar Hotel van der Valk in Assen.
Tegen vijven kwamen de leden terug van het middagprogramma, de groep was naar het Drents Museum geweest.
Daar was een tentoonstelling over de befaamde Dode Zeerollen.'s Avonds hebben we heerlijk genoten van het Live Cooking buffet.

De volgende morgen werden we tussen 10 en 11 uur verwacht, na het welkomstwoord van Wouter ging iedereen op pad om een klein rondje Drenthe te rijden.

Halverwege waren er 2 stops gepland, de eerste was een koffiestop bij het kantoor van Wouter.
Hier konden we zijn kunstverzameling bewonderen.Later was er ook nog een stop gepland bij de hunebedden in Rolde, maar door het slechte weer zijn wij hier alleen langs gereden. Anderen hebben wel even stil gestaan bij dit mooie stukje historie.Om ongeveer half 2 kwamen de leden weer terug naar Hotel van der Valk.
Om 2 uur vond er een modeshow plaats met historische kleding en bijpassende hoeden.
Er werd verteld over de etiquette die bij het hoeden dragen hoort.
De kleding werd geshowd door diverse (bestuurs)leden en gezinsleden van Wouter en Bim.Als afsluiting van deze voortreffelijk georganiseerde dag was er een heerlijk warm en koud buffet.Met een voldaan gevoel ging een ieder door wind en weer (het was wel heftig op de Afsluitdijk!) weer huiswaarts.Verslag: Mariëlla Zoontjes
Foto's: Mariëlla Zoontjes, Bim Schuurmans, Annemieke Dekkers, Wietze Bakker

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart