Regio Zuid op Sponsor-actie Oogziekenhuis Nepal

Afferden: Mascotte-deelname aan Sponsor-actie Oogziekenhuis Nepal op 10 september 2011

Lions regio Land van Cuijck (Boxmeer e.o.) organiseert al zo'n 10 jaar een jaarlijkse actie voor sponsorend bedrijfsleven en individuele deelnemers die een oogziekenhuis in Nepal een warm hart toedragen. Eerst een tennistoernooi en sinds zeven jaar een golftoernooi. Vanaf het begin is door mede-organisator, Mascotte-lid Jo Janssen, aan een aantal in de buurt wonende Mascotte-leden gevraagd om op die dag met hun auto aanwezig te zijn ter verhoging van deftigheid en decorum. Inmiddels is het Golftoernooi zo'n succes, dat niet meer met alleen maar in de buurt wonende ondersteuners gewerkt kan worden. Zo zijn op 10 september 2011 een vijftiental Rolls-Royces en Bentleys uit zuid Nederland aanwezig in Afferden om de hele happening luister bij te zetten.

 

 

 

 

 
Er zijn ook nog 15 open koetsjes met paarden en al dit klassieke vervoer is aanwezig om de deelnemende golfers in stijl naar de start van het parcours te brengen.

Geruime tijd tevoren zijn de uitnodigingen ontvangen en op deze vrijdag worden -geheel naar gewoonte- de 35 aanwezige Mascotte-leden ontvangen met koffie en gebak in het restaurant/clubhuis van de Afferdense Golfclub. Omstreeks twaalf uur staan de koetsen en de auto’s klaar om de deelnemers naar het parcours te brengen, een rit van zo'n 2 km.


Weer terug bij de startplaats treffen we in de speciaal voor ons opgezette tent een lunch om de nog niet ontstane trek te stillen.Na een uurtje komen leden van de plaatselijke Katholieke Bond van Ouderen die zijn uitgenodigd om in de koetsen en de auto’s een toer van ca een half uur te maken.We rijden 2 ritten door de omgeving met enthousiast publiek, dat uiteraard de omgeving beter kent dan wij, zodat we nog een aantal plaatselijke anekdotes te horen krijgen. Helaas valt één van onze auto’s door pech uit. Voor het tweede deel van de middag staat voor de Mascotte-leden een ruimere rondrit door Duitsland op het programma,


onderbroken door een koffiepauze waar aanzienlijk meer gebak met koffie wordt aangeboden,

dan de aanwezigen kunnen verorberen. Vervolgens brengen we een bezoek aan een rosariumwaar alweer koffie met gebak klaar staat. Soms is het goede teveel en na rond te hebben gekeken,


rijden we via het Duitse en Limburgse landweer terug naar het golfterrein.Daar staan twee uitstekende buffetten op ons te wachten. Zowel deelnemers aan het golftoernooi als chauffeurs en koetsiers laten het goed smaken.

De prijsuitreiking wordt met applaus ontvangen, dat geheel in het niet valt bij het applaus dat volgt als de opbrengst van de dag bekend wordt gemaakt. De aanwezige directeur van het oogziekenhuis gaat naar huis met een cheque van ruim € 86.000.-.

Tegen negen uur vertrekken de meeste Mascotte-leden -zoals dat heet- moe maar voldaan huiswaarts. Een mooie dag, gelukkig met heel weinig regen. De fles wijn die bij de uitgang wordt uitgereikt, nodigt ons uit om volgend jaar op 14 september weer aanwezig te zijn.


Tekst: Rob van den Beld
Foto’s: Rob van den Beld, Annemieke Dekkers en Jo Janssen.
 

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart