BBQ Zuid-West 18-07-2021 Werkendam

 

De eerste bijeenkomst dit jaar, na de coronastop, zou een BBQ worden voor de regio Zuid-West waarbij de keuze was gevallen op Restaurant Brasserie De Waterman in Werkendam.
 
Onze eerste ontmoeting met John de Vries, de eigenaar van De Waterman, vond plaats bij Schmidt Zeevis waar Henk Engelsman en ik hadden afgesproken met hem omdat hij daar in de drukste haringtijd van het jaar haringen stond schoon te maken.
 
Het klikte meteen en John had leuke ideeën voor de BBQ.
We maakten de afspraak om de zondag daarop te komen lunchen en de locatie eens nader te bekijken. 
Op die zondag maakten wij ook kennis met Nino, zijn zoon, en wij hadden het gevoel dat het helemaal goed ging komen.
 
Op de geplande dag van de BBQ kwamen we vanaf een uur of een bij elkaar en genoten van een kopje koffie/thee met een flink stuk eigen gebakken appeltaart.
Om half drie gingen we een rit maken in de omgeving.
De route was uitgezocht door de familie Kleijn die ook uit deze omgeving komt.
 
Om een uur of vier kwamen we weer aan bij De Waterman en kon het borrelen beginnen en de BBQ werd aangestoken door John zelf.
"Opa Piet" met zijn accordeon zorgde voor een muzikale omlijsting.
 
Het was een meer dan uitstekend verzorgde BBQ die John zelf helemaal alleen bemande.
Wat heeft hij keihard gewerkt in het warme weer en er voor gezorgd dat niemand lang hoefde te wachten. In een woord FANTASTISCH.
 
Tijdens de BBQ werd Heleen Jordaan-Engelsman verrast door haar man die haar lid heeft gemaakt van de Mascotte omdat zij het zo plezierig vindt bij de club.
Bezoekers die op de laatste bijeenkomsten zijn geweest zullen haar kennen omdat zij al een paar keer heeft geholpen bij de ontvangst van de leden.
 
Na afloop kon een ieder weer naar zijn mooie auto lopen die veilig achter een slagboom mocht worden geparkeerd en tevreden huiswaarts keren.
 
Het was een geslaagde dag.
 
Verslag: Elly van Wingerden
Foto’s: Wietze Bakker

 
 

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart