Koffie & Klets regio Noordoost op 11 september 2016

 
De noordoostelijke regio is qua oppervlakte veruit de grootste regio van De Mascotte. Het gebied strekt zich uit vanaf Terschelling tot aan Beekbergen op de Veluwe. Dat maakt het niet gemakkelijk om een grote opkomst te realiseren bij de Koffie & Klets evenementen.
Heel wijselijk waren de coördinatoren van Noordoost, Roelof Gortemulder en Gert Visser, niet te ver naar het zuiden afgezakt of te ver naar het noorden doorgeschoten: Salland in midden-Overijssel is een prachtig gebied, waar voor menig clublid een boel te ontdekken valt.
Op zondag 11 september verzamelde een groep van 26 personen zich in restaurant Haarlerberg in het dorp Haarle. Dat was voor de organisatoren een prima keus geweest: ruim genoeg voor een Koffie & Klets en met uitstekende culinaire voorzieningen. Tel daarbij een mooie landelijke omgeving en de rust van het plattelandsdorp, en het is duidelijk waarom enkele leden de avond ervóór al naar dit rustieke dorpje waren gekomen om hier te overnachten.

De 26 aanwezigen waren met tien Rolls-Royces en Bentley's naar Haarle gekomen. Het is dan een uiterst prettige ervaring om te zien hoe al die clubleden binnen de kortste keren contact met elkaar wisten te maken en direct de specifieke Mascottesfeer wisten te creëren.
De organisatoren hadden niet alleen de mogelijkheid geschapen om elkaar in een prettige sfeer te ontmoeten, ook hadden zij een korte rit uitgezet door de regio. Er waren geen routebeschrijvingen opgesteld: Gert Visser reed op kop en men reed gewoon achter Gert aan. De stoet werd afgesloten door Roelof, waardoor eventuele foutrijders toch weer bij de groep gebracht zouden kunnen worden.
De route doorkruiste niet alleen het mooie Salland, maar voerde de clubleden ook naar en over de Holterberg. Een prachtig heidegebied, dat in deze tijd van het jaar helemaal adembenemend was door de prachtig bloeiende heide. Helaas was het weer niet dusdanig dat men graag de auto uitstapte om het gebeid van dichterbij te bestuderen, maar de totaalindruk was al uitnodigend genoeg.
 
Na afloop van de rit verzamelde de groep zich opnieuw in de Haarlerberg, waar een uitstekende lunch werd verzorgd.
 
De meeste leden bleven dan ook nog enkele uren voordat de thuisreis werd aangevangen.

En zó is Koffie & Klets dus eigenlijk bedoeld: gemakkelijk samenzijn met clubleden, een babbeltje, een slokje en een hapje en een gemoedelijke sfeer. Daar kan dan ook nog een rit aan gekoppeld worden om kennis te maken met het gebied. Zeker als zo’n rit wordt opgezet zoals hier in Salland gedaan werd, dan vraagt de organisatie van de middag meer originaliteit en kennis van de eigen regio dan dat het werk vraagt. Eenvoud blijkt toch nog altijd het kenmerk van het ware!
 

Tekst: Frans Janssen
Foto’s: Jürgen Büch, Elly Gortemulder, Frans Janssen

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart