Receptie in nieuwe pand Hessing

Het nieuwe pand van de firma Hessing, importeur van onder andere Rolls-Royce en Bentley, is spectaculair. Ik heb daarover geen andere meningen gehoord. Spectaculair vanwege de vormgeving aan de buitenzijde en vanwege de wijze waarop het één geheel is met de nieuwe geluidswal aan de A2 ter hoogte van Utrecht. Evenzeer vanwege de spectaculaire verlichting zodra deze wordt ontstoken. Maar vooral spectaculair aan de binnenzijde, waar de tentoongestelde auto's over de verschillende verdiepingen verspreid staan opgesteld alsof ze op één grote rijbaan met elkaar zijn verbonden. Alleen al vanwege het gebouw kom je ogen en oren tekort.

Is het zien van één Bentley Continental Flying Spur voor de gemiddelde Nederlander al een eenmalige gebeurtenis, op zondag 27 november 2005 stonden er handenvol uitgestald. Temidden van een Bentley Arnage Mulliner, een lading Continentals GT, een toch zeker ook niet onaantrekkelijk stelletje Maserati's en Lamborghini's. Tjonge wat een feest aan voitures voor wie er oog voor had.

Receptie op zondag 27 november 2005
Op die zondag dus was de vereniging De Mascotte te gast bij Hessing ter gelegenheid van de opening van het nieuwe pand. Hessing gaf daartoe een receptie waar de leden van De Mascotte massaal op afkwamen.
Hessing ontving ons met stijl. Was er op het decor aan automobielen al niets af te dingen, op de ontvangst absoluut ook niet. Er was heerlijk gebak voor wie dat wilde en ook de drankjes werden naar hartelust geschonken.
Wij wensen de firma Hessing en al haar medewerkers veel voorspoed en goede zaken in het nieuwe pand.
Ook aan de binnenzijde is het pand van indrukwekkende architectuur. Dit is de bovenverdieping met aan de linkerzijde het uitzicht op de A2. Deze verdieping was tijdens de receptie gereserveerd voor onze fameuze merken.
Vanaf deze verdieping keek je neer op de centrale showroom. Hier stonden tijdens ons bezoek vooral auto's van andere merken. Dat verhinderde ons niet om samen met Hessing te toasten op de opening van het nieuwe pand.
Voorzitter Wouter Schuurmans wenste de firma Hessing goede zaken en overhandigde een tweetal wanddecoraties in stijl.
Bij binnenkomst van het pand zag je rechts meteen de moderne nieuwe werkplaats...
... waar de meest fantastische auto's in onderhoud stonden of gereed voor aflevering.
We lopen even wat tentoongestelde auto's langs. Natuurlijk mag de Rolls-Royce Phantom niet ontbreken.
Maar ook gebruikte Rolls-Royces zoals deze Silver Seraph zijn bij Hessing altijd wel te koop.
Hessing verkoopt ook Lotus. De doelgroep overlapt ongetwijfeld die van de Rolls-Royce, maar volgens mij maar een klein beetje.

En in de categorie "bloedsnel" valt ook deze verzameling Lamborghini's.
Fraaie Bentleys te kust en te keur, zoals deze Continental Flying Spur...

... maar ook deze gebruikte Mulsanne.


De volgende fotorapportage is gemaakt door Ad van der Aa.
 

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart