Wat een dag…

9 juli 2017 was zo’n dag, die in vele opzichten een fantastische dag was.
Voor mij begon deze dag (hoe gek het ook klinkt) op zondag 2 juli in Apeldoorn tijdens de Concours d‘Élégance.
Op deze dag reed ik samen met Antoon Gaemers in stijl* naar dit evenement toe. Een fantastisch evenement voor diegene die de schoonheid van de automobiel weet te waarderen én bekenden wilt treffen. Een evenement dat op 30 juni t/m 1 juli 2018 weer zal plaatsvinden. Tijdens dit evenement werd ik geïntroduceerd aan de clubgenoten Rob en Annemieke van den Beld. Uiteraard ging het onderwerp al snel over klassieke auto’s en sprak ik mijn droom uit om (binnenkort) een Rolls-Royce Silver Cloud te mogen bezitten. Waarop ik al heel snel door Rob en Annemieke werd uitgenodigd om de regio Zuid-Oost bijeenkomst bij te wonen in Griendtsveen (Lb).
Ik - als 34-jarige – was zo blij, maar liet ook duidelijk weten dat ik nòg niet in het bezit ben van zo’n kunstwerk op wielen.
“Geen probleem!” zeiden ze. Nou zo’n uitnodiging met zoveel enthousiasme laat ik niet aan mij voorbij gaan! Ik telde de 7 nachtjes slapen af totdat het zover was. Ik ging samen met Antoon en onze beide vrouwen (ik heb het hier niet over de auto) naar Griendtsveen. Wat een lol, hoe wij mannen toch weer jonge jongens worden en genieten van al dat moois en de dames (Marijke en Prisca), die achterin zaten, aan het zuchten waren. “Mannen”…..

Eenmaal aangekomen en toen de klapstoeltjes in de tuin waren neergezet, nam Marius Krijgsman het woord en verwelkomde iedereen – zo ook ons. Tijdens deze zonovergoten dag begonnen wij met een heerlijke soep en een broodje en spraken wij met verschillende leden die onder een drietal tenten verspreid zaten. De sfeer was zeer gemoedelijk met hier en daar een plaagstootje tussen de leden onderling.

Vervolgens reden wij met circa 20 auto’s door het Limburgse landschap naar Ysselsteyn. Hier is een Duitse militaire begraafplaats gesitueerd waar 31.598 soldaten liggen begraven. Daarmee is het de grootste militaire begraafplaats in Nederland. Na dit indrukwekkende bezoek reden wij met een mooie boog terug naar onze locatie in Griendtsveen.

Langzamerhand werd de barbecue opgewarmd. Na deze goed verzorgde maaltijd werd er nog lang nagekletst en werd het langzamerhand weer tijd om huiswaarts te gaan.Graag willen wij de organisatie en eenieder die deze fantastische dag tot stand heeft gebracht heel hartelijk bedanken.
Verslag: Duco Franken.
Foto's: Sylvia Krijgsman en Wietze Bakker.

*De Mascotte, Jaargang 27, nummer 3, juli 2017, blz. 96 t/m 114

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart