Technische dag bij Imparts, Arnhem

Met meer dan 130 bezoekers werd de Technische dag op 25 november 2006 weer uitbundig bezocht. En terecht, want hen werden weer interessante technische onderwerpen voorgeschoteld. De bijeenkomst vond deze keer plaats bij Imparts in Arnhem. Zoals gebruikelijk was er veel gelegenheid om bij te praten en koffie te drinken, voorzien van lekkernijen op kosten van de gastheer. Er was zelfs een aparte bewaakte parkeerplaats aanwezig voor de bezoekers.
Toen alle aangemelde leden waren gearriveerd, opende Ferdie van Eenennaam de middag en gaf uitleg over wat er gepresenteerd zou worden. Zo besteedde hij aandacht aan de nieuwe specialiteit van het bedrijf Imparts, namelijk onderhoud en service aan de door ons gekoesterde Rolls-Royce en Bentley automobielen. Tevens het leveren van onderdelen en accessoires zoals onder andere afdekhoezen, acculaders, etcetera. De technische kennis in het bedrijf wordt gegarandeerd door Dave Terry, een Engelsman die bij vele leden al zijn sporen heeft verdiend en die al zo'n 30 jaar aan onze merken heeft gesleuteld. Imparts kan zo de leden in de regio Arnhem en ver daaromheen een kwaliteitsdienstverlening aanbieden.
De aanwezigen werden opgedeeld in 5 groepen en beurtelings langs de uitgestalde technische stands geleid. Clublid Tom Petri gaf bijvoorbeeld een zeer interessante lezing over de revisie-avonturen van zijn Bentley R -motorblok dat hij (voor ons) helemaal uit elkaar had gehaald. In de werkplaats verderop werd uitleg gegeven over het onderhoud aan onze automobielen aan de hand van een donkerrode Rolls-Royce Silver Shadow die op de brug stond met een pas gereviseerd remsysteem. Ook Rob Wilde had een leuke hoeveelheid onderdelen meegebracht om de geïnteresseerde leden uit te leggen hoe de diverse hydraulische componenten zijn ontworpen en moeten werken.
Kortom, het was weer een uiterst geslaagde technische dag waar vele leden zichtbaar met volle teugen van genoten. Met dank aan Wilco Beijer en Ferdie van Eenennaam voor de geweldige organisatie.

 

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart