Koffie & Klets regio Noord-West 14 september 2014.

 
 
Deze Koffie & Klets was de laatste van het seizoen 2014 voor regio Noord-West. 
Een ieder die zich had opgegeven voor deze meeting arriveerde op de schitterende locatie “De Rijd” in Nieuwe Niedorp. We namen plaats op het gereserveerde buitenterras met uitzicht op het water en eenieder werd rijkelijk verwend met koffie / thee en overheerlijk gebak. Na de koffie / thee en gebak werden de voitures gestart en reden we door de dorpjes Nieuwe Niedorp en Winkel richting het museum Grootmoederstijd & Motorenmuseum. 
Omdat onze voitures nogal groot zijn uitgevallen gaf dit een hele consternatie op de parkeerplaats van het museum wat omstanders ook was opgevallen. Na de verwelkoming in het museum, “het grootste museum van Hollands-Kroon“, werden de geiten van de bokken gescheiden en onder deskundige leiding rondgeleid. De vele Oaaahhhh en Aaaaahhh suisden rond in de groep; we gingen immers terug in de tijd en kostbare herinneringen kwamen weer tevoorschijn.Het was moeilijk om afscheid te nemen maar na herhaaldelijk aandringen (inmiddels liepen we 45 minuten achter op ons schema), vervolgden we onze route. 
Met onze voitures verplaatsen we ons zoevend door het Noord-Hollandse landschap, over dijken en door de dorpjes. Manoeuvrerend door de smalle straatjes van Graft en de Rijp waar we op geringe afstand de voorgevels passeerden. We konden bijna vanuit onze voitures in de woonkamers kijken!! 
Inmiddels waren we aangekomen bij het etablissement “Het Wapen van Munster” in het pittoreske plaatsje de Rijp. In de serre van het restaurant, die voor onze clubleden gereserveerd was, hebben we genoten van een voortreffelijk culinair diner!


Verslag en foto’s: Gerard Kruk.

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart