Onze najaarsrit op 27 oktober 2019

 
Toen in het bestuur het plan werd overwogen de najaarsrit deze keer eens om te zetten in een vaartocht is dat wel een punt van bespreking geweest. Het is immers bekend dat veel leden graag gebruik maken van hun mooie oldtimer, of althans hun Rolls-Royce of Bentley, om daar met de vriendenclub een mooie tocht mee te maken.
Wel, de organisatie is daar uitstekend in geslaagd. 
Een combinatie van autorit en vaartocht blijkt in goede aarde te zijn gevallen, gelet op het aantal bezoekers van deze activiteit.
Ruim 190 belangstellenden verzamelden zich om ca.10.30 uur op het Landgoed Groot Kievitsdal te Baarn om gezamenlijk een kop koffie te gebruiken met een heerlijk gebakje, aangeboden door het bestuur van De Mascotte.
Onder prettige weersomstandigheden zijn daarna ruim 90 mooie auto’s de rit gaan rijden naar Maarssen, de vertrekplaats van de ‘Silver Cloud’ en de ‘Silver River’, voor een rustige vaartocht op de Vecht.
Ons lid Phillip Burggraaf en zijn partner Sia hadden er voor gezorgd dat we daar werden ontvangen door de wethouder en konden meedeinen op de zeemansliederen van het Shantykoor ‘de Vechtse Parlevinkers’ dat op het bordes stond en waarvan Phillip zelf een enthousiast meezingend lid is. Philip en Sia werden daarvoor terecht bedankt door de voorzitter. 
 
Aan boord werd gezorgd voor een koffietafel die paste bij de mogelijkheden van de locatie; een uitgebreid buffet is aan boord van een rondvaartboot nu eenmaal niet mogelijk.
Phillip Burggraaf had een beschrijving samengesteld van de prachtige gebouwen die langs de Vechtoever staan, waarmee hij de schoonheid van de omgeving rondom en langs de Vecht op gepaste wijze onderstreepte.
 
Tevreden en veilig werd weer afgemeerd in Maarssen waarna eenieder weer huiswaarts keerde. Daarbij werd de organisatie, te weten Ria en Frans Janssen en Philip en Sia Burggraaf voor hun uitgebreide ondersteuning, veel dank toegezwaaid voor het gebodene.
U kunt hierbij een korte fotoreportage nog eens als herinnering bekijken.
 
Verslag: Wietze Bakker
Foto's: Annemieke Dekkers, Wietze Bakker en Yvo Alexander.


Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart