Barbecue regio Noord-Oost 18 september 2022


De barbecue-bijeenkomst moest helaas verplaatst worden, van de zaterdag een week geleden met mooi weer, naar de 18de september, waarbij ongeveer de halve dag voorzien is van stevige regenbuien.
Omstreeks 10 uur stromen de eerste regio-leden binnen bij het privé museum van ons clublid Huib van de Vecht (en 2 goede vrienden), gelegen in een souterrain onder Huibs voormalige bedrijf.We krijgen de gelegenheid om een mooie collectie (voornamelijk) oldtimers, automobilia, foto’s en affiches te bekijken in deze (wat tegenwoordig genoemd wordt) mancave. Aan het einde van de ruimte is een mooie bar gebouwd met voldoende zitruimte. Huib heeft bij zijn favoriete banketbakker voldoende taarten laten maken met een overduidelijk Rolls-Royce logo erop, die uitstekend smaken.

Nadat Wobbo Hopman alle aanwezigen welkom heeft geheten en Huib en Conny van de Vecht een ingelijste poster voor aanvulling op de collectie heeft overhandigd, kan nog even rondgekeken worden.
  
We  vertrekken om 12.00 uur met de toerrit richting Vriezenveen waar Dick en Diny Lucas hun prachtige landgoed wederom ter beschikking hebben gesteld. Ondanks de -bij vlagen -stevige regenval kunnen we vaststellen dat het zeker de moeite waard is, om de tocht nog een keer te rijden met mooi weer. Omstreeks 14.00 uur arriveren we op het terrein waar Dick, Diny en zoon Lucas ons een plek geven om de auto’s te parkeren.
 

 
Wobbo’s schoonzoon is inmiddels al gearriveerd met de vrachtwagen volgeladen met koelkasten, voldoende drank, voedsel en twee grote barbecues. Vele handen maken dat alles al snel klaar staat in de ruime garage ruimte (geschikt voor 4 grote Rolls-Royces of Bentleys) die voor ons beschikbaar is om droog de barbecue en de bijbehorende “klets” en nadere kennismaking te kunnen uitvoeren.
Buiten de garage is voor de gelegenheid een speciaal afdak gemaakt waar de beide barbecue toestellen staan en er omheen is voldoende ruimte voor alle amateurkoks (want zelfbediening).
 
Wobbo bedankt voorafgaand aan de opening van het buffet de gastheren en -dames voor het beschikbaar stellen van de ambiance, en ook Dick heet ieder welkom en bedankt alle aanwezigen voor hun komst en Wobbo voor de realisatie van de bijeenkomst.

 
 
Vlees, salades en dranken zijn verzorgd door de firma Hopman en -zoals we gewend zijn- van voortreffelijke kwaliteit en in overvloed. Vlak na aankomst in Vriezenveen is het bijna droog geworden en behalve af en toe wat gespetter blijft dat ook zo. De terrasverwarming zorgt voor warmte, zodat allen (zo lezen we de volgende dag in de krant) op deze koudste 18de  september ooit, nog een beetje warm en droog hebben doorgebracht.Omstreeks half zeven is alles opgeruimd, zijn alle gebruikte spullen weer in de vrachtwagen geladen en kunnen we gelukkig constateren dat de hele bijeenkomst wel enige last van het slechte weer heeft gehad, maar gelukkig niet van invloed op de stemming is geweest.Wie er niet bij was, heeft dus wel iets gemist.


Tekst: Rob van den Beld
Foto’s: Annemieke Dekkers

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart