De Kersenrit op 4 juli 2021

 
Daar de regering de coronaregels had versoepeld kon de kersenrit op zondag 4 juli doorgaan, wel met inachtneming van de 1,5 meter afstand.
Op zaterdag 3 juli verzamelden zich na het middaguur een twintigtal Rolls-Royces en Bentleys op de gereserveerde parkeerplaats. Deze werden netjes op een rij geparkeerd. Deze leden wilde genieten van een wat langere Mascottebijeenkomst.
Zondagmorgen arriveerden even na 10 uur de andere bolides. In totaal waren er 100 auto’s met 223 personen. Bij binnenkomst ontvingen de leden een enveloppe met een routebeschrijving en per persoon een bon voor een bakje kersen. Ook was er voor iedereen koffie of thee met gebak.
Onze nieuwe voorzitter Jan-Pieter Drost hield een toespraak, waarin hij elf nieuwe leden verwelkomde alsmede de regels voor de Kersenrit toelichtte. Voor het uitzetten van de route werd Ben Houpst bedankt en hij ontving hiervoor een mooie bos bloemen.
Het bijzondere van de routebeschrijving was dat er gebruik was gemaakt van vermelding van straatnamen, plaatsnamen en bijzondere gebouwen en niet, zoals gebruikelijk, van kilometer/mijlen vermelding. Het bestuur wil deze nieuwe opzet als experiment bekijken. De rit voerde ons door de Betuwe, langs boomgaarden met kersen en ander fruit. We reden over smalle dijkjes en door schitterende dorpjes over een afstand van 61 km. De verwachte benodigde tijd was ongeveer 2 uur. Helaas waren er  twee auto’s met pech onderweg, waarvan er een geholpen kon worden. De andere zou later worden opgehaald.
Bij terugkomst in het hotel stond er een uitgebreide lunch in buffetvorm voor ons klaar waar iedereen van heeft genoten. Drankjes waren inbegrepen en op de tafels stonden wijn en water. De dag verliep in een hele prettige sfeer en het bestuur ontving veel complimenten voor de organisatie.
 
Verslag: Jan Jeurissen
Foto’s: Annemieke Dekkers

Aansluitend nog een linkje naar enkele mooie foto's: klik hier.

 
 

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart