Golfdag Afferden t.b.v. Oogzorgkliniek Nepal

 
Voor de 9de keer organiseerde de Lionsclub Land van Cuijk en Noord-Limburg de jaarlijkse golfdag, wederom voor het goede doel, ondermeer de Oogzorgkliniek in Nepal. Deze dag werd gehouden in de mooie omgeving van Afferden.

Diverse leden van de Mascotte hadden aan de oproep gehoor gegeven, zodat we waren vertegenwoordigd met 13 Rolls Royce en Bentley automobielen met in totaal 25 personen.
Nadat de auto’s geparkeerd waren en er kennis gemaakt was, werd iedere auto voorzien van een nummer samen met de namen van 1 of 2 golfers, zodat alle spelers wisten met welke auto zij naar de holes werden gereden.
Naast de auto’s was ook de menvereniging Maasduinen aanwezig met verschillende koetsen, getrokken door één of meerdere paarden.

In het clubhuis werd iedereen hartelijk ontvangen met koffie/thee en een lekker stukje vlaai naar keuze.
De golfers werden rond 12.00 uur naar de holes gereden, voor de automobilisten stonden bij terugkeer aan de overkant van de weg in een tent lekkere hapjes en drankjes klaar.
Kort hierop werden de chauffeurs verzocht met ouderen uit de omgeving een ritje te maken. Door de grote toeloop van ouderen waren we genoodzaakt de partners in de tent achter te laten. De dames en heren mochten kiezen waar en in welke auto ze graag een ritje mee wilden maken. De paardenkoetsen werden eveneens ingezet, in totaliteit voor velen een droom die werkelijkheid werd.

Onderweg kreeg je verhalen te horen van toen en waar ze hadden gewoond als kind, zo spontaan ging dat. Ook de Mascotte-leden die in verband met plaatsgebrek niet met de auto’s meereden, gingen een ritje maken met de paardenkoets. Dhr. Arnold Roelofs, naast Jo Janssen de organisator van dit evenement, ging mee en eenmaal onderweg vertelde hij enthousiast over de mooie omgeving en hoe deze ontstaan was. Niet iedereen heeft een beeld bij de Maasduinen en hoe deze ontstaan zijn. Het golfterrein bijvoorbeeld wordt aan weerszijden omgeven door deze duinen, waardoor het ook een prachtig wandelgebied is.
Wist u dat:
- er in 1993 / 1995 een overstroming in dit gebied was;
- de Maasduinen uit jonge naaldbossen bestaan, aangeplant op dekzand, en dat er op verschillende plaatsen een verstuiving is geweest;
- hier vroeger geen bomen stonden maar het een zandvlakte was, waardoor de bewoners (met name de boeren) last van opstuivend zand hadden, en er bomen aangeplant werden;
- het landschap, zoals wij het nu kennen als Nationaal Park De Maasduinen, door de eeuwen heen ontstaan is onder invloed van water, wind en mens.

Nadat wij de ouderen uit de omgeving een mooie onvergetelijke rit hadden bezorgd, werden ook wij door Jo Janssen meegenomen voor een mooie rit door Nederland en Duitsland. Wij kwamen uiteindelijk aan in Cuijk bij Kunstuitleen Galerie Art Partner waar we allerlei (moderne) kunst konden bezichtigen. Tevens werden wij ontvangen met overheerlijke hapjes en drankjes: koude tomatensoep, carpaccio, zalm en nog veel meer.


 
Na al dit schoons hadden onze RR’s en Bentley’s ook reuze trek in drank ,dus werd nog even goedkoop over de grens getankt. Terug in Afferden werd de uitslag bekend gemaakt van de golfwedstrijd. De golfers hadden in de  tussentijd goed hun best gedaan. Mij werd gevraagd of ik een lot uit de bokaal wilde halen voor een televisie die, onder diegenen die een visitekaartje hadden ingeleverd, werd verloot.
Aansluitend, u raadt het al, werd heerlijk genoten van het koude en warme buffet.


 
Het was een geslaagde dag en zelfs het weer zat mee!

Tot volgend jaar bij het 10-jarig bestaan, met het verzoek om in aangepaste kleding te komen, passend bij de automobielen.

Verslag: Audrey Vroomen-Baumgart
Foto’s: Annemieke Dekkers, Sylvia Krijgsman

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart