Eerste Prijs Mascotte Clubpresentatie Oldtimerbeurs EeldeOm met het belangrijkste nieuws te beginnen: de Mascottestand, georganiseerd door de regio-commissie Noord-Oost van De Mascotte heeft tijdens de Oldtimerbeurs Eelde Classics In het Flowerdome de eerste prijs gewonnen voor de beste clubpresentatie. Bezoekers van “onze” clubstand, zowel Mascotte-leden als niet leden geven tijdens de beurs al aan dat de Mascotte-stand verreweg de mooiste van de hele beurs is, en dat werd op de tweede beursdag bevestigd door het uitreiken van de eerste prijs oorkonde door de beursorganisatie.Op vrijdag 25 november wordt ’s morgens om tien uur door de leden van de regio-commissie en enkele helpende handen gestart met het uitladen van alle “hulpstukken” uit de Hopman bestelbus, helemaal volgeladen met vloertegels en vloerkleden, tafels en stoelen voor de zitjes voor de bezoekers, paaltjes en kabel voor de afzetting van de standruimte, vlaggen en banners, koffie-apparaat, etc. Vanaf een uur of twee komen de eigenaren met hun Rolls-Royces en Bentley’s die op de stand een plaats krijgen, de auto’s brengen en dan duurt het nog wel de hele middag voor iedereen weer weg kan. Wobbo en helpers zijn nog tot 8 uur ’s avonds in de weer met zorgen dat alle 14 auto’s goed opgesteld staan en dat alle vlaggen en banners een veilige plek hebben en niet kunnen omvallen als er veel publiek bij de stand komt.  

Zaterdagmorgen is de bemensing weer om half tien aanwezig en vlak daarna komen de eerste beursbezoekers al langs. De Eelde beurs is altijd al goed bezocht geweest en om half twaalf staat een rij wachtenden voor de kassa van meer dan honderd meter, ondanks dat toegangskaarten via internet met korting konden worden gekocht. Er is dan ook veel te zien: een hal met oldtimer brandweer auto‘s, een hal met dito vrachtwagens, oude rijtuigen, motorfietsen, bromfietsen en bijbehorende onderdelen, een hal met te  verkopen personenauto’s, diverse clubstands, met meestal een paar (club)auto’s, een mooie en grote stand van de Historische Automobiel Vereniging (HAV) die in het Noorden een actieve club mensen met interessante auto’s laat zien. Verder de bekende automobilia: veel gereedschapsstands,  miniatuurauto’s, roestige gereedschappen en idem onderdelen, boeken en folders, een beetje kleding, onderhoudsmiddelen en een aantal demonstraties. Genoeg om een aantal uren rond te dwalen en uitgebreid te kletsen met bekenden en andere bezoekers. 
De Mascottestand kan zich verheugen in een constante stroom van bezoekers, geïnteresseerden en bewonderaars van de mooie auto’s. Veel aandacht en lof voor de Bentley Blue Train Recreation.Zondag -ondanks de regen, waar we binnen geen last van hebben- een drukkere herhaling van de zaterdag, nog meer bezoekers dus en over beide dagen enkele aanmeldingen van nieuwe leden. We zien leden uit Noord-Holland, regio midden en uit Noord-Brabant voorbij komen en in de drukte zullen nog wel leden aan ons voorbij gegaan zijn, zonder extra aandacht in de clubstand.Om vijf uur sluit de beurs en met behulp van de resterende clubleden en eigenaren die hun auto’s weer komen ophalen is het stand ruimte omstreeks half zeven weer bijna leeg. Wobbo en familie halen met de bestelbus later op de avond de “grote materialen” op en zorgen dat de vlaggen met behulp van de hoogwerker weer verwijderd kunnen worden. Het was drie dagen hard werken voor een aantal mensen, maar er wordt teruggezien op een uitstekende presentatie en promotie van de vereniging van liefhebbers van Rolls-Royce en Bentley automobielen. De plannen voor Eelde Classics 2023 liggen al weer klaar.  Verslag: Rob van den Beld
Foto's: Annemieke Dekkers.

 

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart