Zaterdag 12 juli 2014, een speciale Koffie en Klets.

 
 
Jan den Hartog zou Jan den Hartog niet zijn geweest als de door hem georganiseerde happening in en om Rotterdam niet perfect zou zijn georganiseerd.
De aangeboden koffie in Vlaardingen in de voormalige “Visbank” aan de Westhavenplaats van de oorspronkelijk vroeger daar gehouden vismarkt, was bijzonder vers en ook het gebakje daarbij. Niet alleen heerlijk maar daarop was zelfs een pracht van een embleem gestoken van de “Mascotte”.

Om half tien was het “verzamelen” geregeld en vandaar was een hele mooie route uitgestippeld die met veel plezier, met behulp van een goede rit-beschrijving, iedereen op prachtige landelijke plekjes bracht.

Het einddoel wat toch een verrassing, want Jan had het klaargespeeld dat we onze mooie auto’s direct bij de aanlegsteigers van de Spido mochten parkeren. Het uitzicht over de rivier naar alle nieuwe kantoor- en woonappartementen op de Wilhemina Pier (bekend van de Holland America Lijn) heeft wel indruk gemaakt.De echte verrassing kwam toen daar de deuren en de achterklep werden geopend van een bestelwagen van zeevishandel Schmidt. Het ene na het andere verrukkelijk gevuld plateau werd uitgestald met de meest mooie zeevruchten en andere versnaperingen. Oesters, Hollandse nieuwe, broodjes zalm, gerookte paling, makreel, kreeft, kortom de leverancier van dat alles heeft iedereen in verrukking kunnen brengen. In het zonnetje met een glas wijn of iets anders, het kon niet op!Dat hadden we gedacht, maar deze prachtige dag kon worden besloten met een mooie vaartocht door het Rotterdamse havengebied met een salonboot van de Spido.Jan, met alle mensen die je hebben geholpen, ook je kleinzoon als verkeersleider en parkwachter niet te vergeten, hartelijk bedankt voor alles wat op deze dag werd geboden.
Een regiodag om niet te vergeten. Geweldig!
 
 
Verslag en foto's: Wietze Bakker

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart