Het kan met recht een heel gezellige en geslaagde dag worden genoemd: “De Technische dag”

 

Ditmaal bij onze clubleden de gebroeders van Egmond in hun schitterend nieuw garagebedrijf in Berkel en Rodenrijs waar zij onder de naam Toncar Bosch Car Service met een aantal zeer bekwame medewerkers hun garagebedrijf runnen.

 Technische dag
is niet zomaar beklemtoond, want op deze dag is er menige RR of B “geconstrueerd” als u het zo kunt noemen.
De dames zijn meestal op een technische dag, een echte technische dag, ver in de minderheid, maar nu had Daniëlle van Egmond ervoor gezorgd dat ook onze dames zeer geconcentreerd en met volle interesse hun constructieve techniek konden beoefenen. Een zeer gezellige, aan het lachen en gekeuvel te merken, workshop voor mozaïek-werk was georganiseerd.
We zijn er van overtuigd dat in menig interieur een (wand)decoratie van de RR of B aanwezig zal zijn. Bekijkt u de diverse foto’s van de schitterende handwerkjes maar eens.


 
Voor de mannen, ingedeeld in een aantal kleinere groepen, werden op de diverse afdelingen van het bedrijf activiteiten getoond, uitgelegd en toegelicht door deskundige medewerkers die zelfs op alle vragen ook nog antwoorden hadden.
 
Een jonge HTS-er die vol enthousiasme vertelde hoe hij van een “roestbak” (sorry) weer een echte mooie oldtimer wilde, maar ook kon maken.


 
Menige vrouw zou willen dat haar schoonheidsspecialiste zo het werk kon doen aan haar uiterlijk als de afdeling spuit- en poetswerk deed aan de diverse oldtimers.
Wat een vakwerk! Als nieuw na een spuit- of poetsbeurt.


 
En wat denkt u van de jongedame die met alle deskundigheid het interieur van een (oude) Porsche zo schitterend van een nieuwe leerbekleding en zelfs een opvouwbaar dak wist te voorzien, dat haast van een “oldtimer” geen sprake meer was.
En zij was nog "maar" een stagiaire. Petje af voor deze dame.


Gedurende de gehele dag, te beginnen met de gebruikelijke koffie met (Toncar)gebak, werden de aanwezigen verwend met allerlei soorten drank en lekkere hapjes, afgesloten met een heuse barbecue.
 
Het was dan ook niet verwonderlijk dat de directie van Toncar en Daniëlle met de dames van Egmond en alle medewerkers in het afscheidswoord door onze penningmeester heel hartelijk werden bedankt voor de ontvangst en het gebodene.
Teun Prins overhandigde nog een mooi boeket bloemen aan de dames en een paar mooie Mascotte-wijnen aan de heren van Egmond.


 
Een dag waarin weer de sfeer van de vriendenclub “De Mascotte” was te voelen.
 


Verslag: Wietze Bakker.
Foto's: Annemieke Dekkers, Bernard Zaegel, Wietze Bakker.

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart