Breed programma bij de Koffie en Klets Noord-Oost op 9 augustus

 
Het hele seizoen is regio Noord-Oost al nadrukkelijk actief geweest na een jaar vol vervelende pech, maar die tegenslagen zijn dit jaar met grote inzet goedgemaakt!
De middag begon bij Profile Tyrecenter Heuver in Hoogeveen. Het parkeerterrein van dit bedrijf stond vol met onze clubauto’s, maar daarnaast was de Princess Vandenplas 4.0 litre R van Jaap Kuiper (onze verzekeringsman) een echte aandachttrekker. De Vandenplas 4.0 litre R heeft een ingewikkelde motor die ontworpen en gebouwd is door Rolls-Royce, vandaar die R achteraan de typenaam. Een kop- / zijklepper, ga daar maar eens aan sleutelen!Het Profile Tyrecenter Heuver in Hoogeveen stelt alles in het werk om ook de meest ongewone bandenmaten te kunnen leveren, zelfs voor de extravagante Rolls-Royce en Bentleymodellen. De service van het bedrijf werd prima geïllustreerd door de prima ontvangst met koffie, gebak en een uitgebreid kijkje achter de schermen van de bandenhandel.

Na de inleiding op het bandenbedrijf Heuver stond een korte, maar prachtige toertocht door Drenthe op het programma. Halverwege deze tocht maakte de groep een stop bij porseleinkunstenares Anneke Nijmeijer, die met een bijzondere techniek afbeeldingen op porseleinen voorwerpen aanbrengt. Ze maakt afbeeldingen van dieren, planten en voedsel zo fraai en zo kleurecht dat ze bijna tastbaar lijken.
 


De toerrit bracht ons verder bij Jan Wagemaker in Dwingeloo, die in zijn enorme tuin een barbecue had georganiseerd. Een dubbele barbecue, enkele exposanten, eten en drinken royaal naar behoefte, en de muzikale omlijsting werd verzorgd door diverse clubleden. Zoals The Beatles’ When I’m sixty-four: voor de meeste lezers van dit verslag geen toekomstblik, maar een herinnering ….
 
Iedere regio kan een keer een pechseizoen hebben, maar als dat in het opvolgende seizoen zo wordt goedgemaakt als hier in Noord-Oost gebeurd is, dan zijn die tegenvallers onmiddellijk vergeten. Fijn dat deze regio dit jaar weer zo’n succes heeft. Een succes dat duidelijk is af te lezen aan het oplopend aantal clubleden die bij de evenementen aanwezig zijn.
Chapeau voor Jan, Jenny en Erik Wagemaker, die de barbecue hebben georganiseerd en voor alle clubleden die bij de voorbereidingen hun hulp hebben geboden!


Tekst: Frans Janssen
Foto’s: Annemieke Dekkers en Rob van den Beld

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart