Concours d’Elégance op Paleis 't Loo te Apeldoorn


 
Zondag 2 juli hebben wij met enkele leden van De Mascotte en anderen een genoeglijk evenement mogen bezoeken en wel het Concours d’Élégance te Apeldoorn.


 
Volgens de reacties van veel bezoekers een evenement waar eigenlijk De Mascotte vereniging niet mag ontbreken.
Een scala van vele bijzondere historische automodellen deden mee aan het Internationale Concours d’Élégance. Deze automobielen waren op het voorplein binnen de hekken van het Paleis Het Loo in carré opgesteld. Door de deelnemers van het Concours d’Élégance werd gestreden om de titel ’Best of Show’. Een internationale vakjury beoordeelde de klassieke auto’s op elegantie, originaliteit, restauratie en presentatie.


 
Voor het eerst dit jaar werd er een nieuwe prijs ingesteld en wel de auto met de meest Koninklijke uitstraling. En u begrijpt er waren natuurlijk veel automobielen aanwezig met koninklijke allure.
De jury liet na wijs beraad haar keus vallen op een Hooper Empress, echter geen Rolls-Royce maar de historische Daimler van ons clublid Rob van den Beld en zijn in stijl geklede Annemieke. Natuurlijk een felicitatie waard.

Na de uitreiking van deze Koninklijke prijs werd het gezelschap ontvangen in de prachtige ambiance bij de sponsor Chopard.
Daar werd onder meer teruggekeken naar dit bijzondere moment, maar ook werden de laatste nieuwtjes op horloge gebied van Chopard gepresenteerd en natuurlijk bewonderd onder het genot van overheerlijke hapjes en enig koninklijk vocht.


 


Leuk om te vermelden is nog dat op de paleislaan een demonstratie sprint werd gehouden met vooroorlogse racewagens en presenteerden gerenommeerde automerken hun nieuwkomers zoals het laatste nieuws over de automobielen van Jaguar, Renault, Tesla & Maserati.Ook op de andere velden waren bijzondere exemplaren te bewonderen zoals de gehele Renault 4 geschiedenis met nagenoeg alle productie lijnen. Tevens was op het terrein veel te zien over mobilia, lifestyle, muziek. En natuurlijk hoefde de innerlijke mens niet op een droogje te zitten. De clubleden die dit jaarlijkse evenement hebben bezocht kijken al weer uit naar het volgende Concours d’Élégance in 2018.Misschien een thema voor volgend jaar en een mooie gedachte om dan met de vereniging De Mascotte een overzicht tentoonstelling te maken van de Koninklijke uitstraling van Bentley en Rolls-Royce.
 
Verslag: Antoon Gaemers.
Foto's: Annemieke Dekkers en Antoon Gaemers.

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart