Jaarlijkse barbecue regio Zuid-Oost te Sambeek op zondag 15 juli 2018Het was een mooi weekend, het weekend van 14 en 15 juli waarin onze regio Zuid-Oost haar jaarlijkse barbecue zou houden.
De voorbereidingen startten al op zaterdag de 14e juli met het opbouwen van het 'feest'terrein bij onze clubleden Jo & Gonnie Janssen. Perfect terrein, groot, ruim, mooi tuinhuis ter beschikking, wat wilden we nog meer. Het antwoord was simpel: gezellige mensen voor de zondag en goed weer. We zouden van alles in ruime mate bedeeld worden! Meer dan 70 leden uit alle regio's van onze vereniging samen met hun partners c.q. vrienden vonden hun weg naar deze schitterende locatie! De eigenaar had zelfs de schoorsteen van zijn huis versierd met een Flying-lady, als dat geen Rolls-Royce liefhebber in hart en nieren is ...Voor de opbouw tijdens de zaterdag had Jo de hulp van ondermeer zijn buurman en drie kleinkinderen. Ook hadden we de beschikking over kleine (golf)karretjes om ondermeer de stoelen en tafels te verrijden. Veel werk, maar met behulp van deze prima ondersteuning verliep alles gladjes. 

Een bevriende fruitteler had gezorgd voor een grote kist sinaasappels, die vooraf gepersd werden.

Op de zondag van de barbecue werden in alle vroegte de broodjes gesmeerd, de koffie gezet, de vlaaien gesneden en alle overige laatste werkzaamheden verricht.
De kleinkinderen werden ingezet als parkeerhulp, waar nodig kon het golfkarretje de slecht ter been zijnde deelnemers van het parkerterrein naar het barbecue-terrein vervoeren.Een openingswoord met een hartelijk welkom voor alle aanwezigen. Nieuwe leden werden verwelkomd met een applausje, introducés werden eveneens welkom geheten ...

Jo had aangeboden om een kleine toertocht door de mooie omgeving te maken, met een kort bezoek aan de bevriende fruitteler van Welie. Het merendeel van de aanwezigen nam deel.

 

En tot slot de barbecue zelf, met muzikale begeleiding.Tijdens het opruimen, op de maandag, bleek eens te meer dat de golfkarretjes bijzonder handig waren.Afsluitend wil ik alle deelnemers bedanken voor hun aanwezigheid, hoe warm het ook was. Natuurlijk ook een groot woord van dank naar de eigenaren van dit mooie landgoed, Gonnie en Jo Janssen, waar wij de barbecue mochten houden!
Tevens alle meewerkenden hartelijk dank voor hun inzet tijdens de voorbereidng, de uitvoering en voor het opruimen achteraf. 


Verslag: Marius Krijgsman
Foto's: Annemieke Dekkers.

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart