BBQ van de regio Zuid-Oost in Sambeek

 

Voor 2012 was op 10 juni de barbecue gepland bij Gonnie en Jo Janssen in Sambeek en niet zoals in de voorgaande jaren in Maarheeze bij Helma Verdonschot en Erik Derks van de Ven. Jo Janssen is in Zuid-Nederland inmiddels wel bekend als de aanvankelijke organisator en nu als één van de organisatoren/medewerkers van het golftoernooi in Afferden, waar jaarlijks door Lionsclub Land van Cuijk en Noord-Limburg veel geld ingezameld wordt voor een Oogziekenhuis in Nepal. Diverse Mascotte-leden geven (al enkele jaren) daaraan hun medewerking door op een dag in september met hun Rolls-Royce of Bentley aanwezig te zijn, om ter verhoging van deftigheid en decorum de golfers in stijl naar de startplekken op de golfbaan te rijden. Meestal wordt dan ‘s middags nog een rit gehouden voor een andere groep mensen, zoals bijvoorbeeld leden van een ouderenbond, of mensen uit een bejaardentehuis.
Als tegenprestatie voor deze “langdurige inspanning” hebben Jo en Gonnie in de aanloop van seizoen 2012 laten weten dat zij aan de leden van regio Zuid-Oost en overige Mascotte-mede-chauffeurs bij het golftoernooi een barbecue willen aanbieden bij hen thuis in Sambeek. In goed overleg met Helma is besloten om van deze fantastische uitnodiging gebruik te maken. De regio-commissie was bij de voorbereidingen voor de barbecue van mening, dat de ontvangst in Afferden altijd van een zodanige kwaliteit is, dat een “tegenprestatie” echt niet nodig is. Daarom heeft de regio-commissie Zuid-Oost besloten om van haar leden een bijdrage te vragen en die te bundelen ten behoeve van het Oogziekenhuis in Nepal waar Jo, Gonnie en de overige leden van Lionsclub Land van Cuijk zich al enkele jaren voor inspannen. Zonder dat Jo en Gonnie daarvan wisten, is dus aan “enige fondswerving” gedaan.In de dagen voorafgaande aan de tiende juni was de weersverwachting bedroevend. Variërend van de hele dag regen, tot tegen de avond regen vanuit het zuiden en overdag lage temperaturen. Wederom, onder het motto “ieder krijgt wat ie verdient”, is er ‘s morgens een strak blauwe lucht met een aangename temperatuur. Het blijft de hele dag mooi droog en pas tegen de avond komt er enige bewolking. Ieder geniet dus van het prachtige weer en de dito locatie. De tuin achter het huis van Jo en Gonnie kan nog wel vier keer zoveel mensen bevatten, zodat we elkaar niet in de weg lopen.
Tegen twaalf uur komen de eerste auto’s aanrijden, die een keurige plaats krijgen in het weiland van de buurman.
In de tuin staan zitjes, enkele sta-tafels, en een tent, die nu niet dient om te beschermen tegen de regen, maar tegen de zon. Er is koffie met gebak en omstreeks twee uur soep met een broodje. Uiteraard worden er weer auto's bekeken en ook de klets is voldoende voorhanden.


Tegen vier uur komen een aantal Lionsleden die door Jo en Gonnie zijn uitgenodigd en dan is het tijd voor toespraken. Gonnie voelt de bui al een beetje hangen en vermoedt, dat er ook nog “bedankt” gaat worden. Ze heeft plotseling wat opruimwerkzaamheden in huis te doen. We zien kans om haar weer terug te krijgen. Jo wil graag nog enkele “reservisten” werven, die in geval van nood kunnen worden opgeroepen om zich met hun Rolls-Royce of Bentley in te zetten. Degenen die dat wensen, kunnen hun e-mailadres achterlaten.Daarna neemt René de Hoog het woord, om ons aller waardering uit te spreken voor de geweldige ontvangst bij Jo en Gonnie thuis.
Omdat we Jo kennen als de man “die alles al heeft” (en wat hij niet heeft, mag hij van Gonnie ook niet hebben), is het lastig geweest om toch een wijze van dank aan het adres van Jo en Gonnie te geven. René vertelt, dat alle aanwezigen een bijdrage hebben gegeven voor het Oogziekenhuis in Nepal en daarna wordt een symbolische cheque ter waarde van € 2000.- overhandigd. Uit de reacties van Gonnie en Jo wordt duidelijk dat de bijdrage hen zeer plezierig verrast, en dat ze zoiets echt niet verwacht hadden.


Daarna is het tijd om de barbecues aan te maken, en op de tafels worden sausen en diverse salades gezet. René is als vanouds als vleesbereider werkzaam en ieder krijgt prima vlees en kan verder aan sausen en salades toevoegen wat gewenst wordt. We laten het ons prima smaken.


Tegen acht uur vertrekken de mensen die nog een eind moeten rijden en tegen half negen zijn alle bezoekers vertrokken. Een geweldige dag, mooi weer, goed verzorging, wat willen we nog meer.


Bij het vertrek zie ik, dat de bloknoot waarop men zich kon aanmelden om met Rolls-Royce of Bentley beschikbaar te zijn, een volledig gevuld blad met namen en adressen bevat. Mascotte-leden willen dus ook dienstbaar zijn. Vanuit Lionsclub wordt gevraagd om toestemming om de cheque en om foto’s van de dag te gebruiken voor publicitaire doeleinden. Ach, een beetje leuke PR voor onze club is ook nooit weg.Het regiobestuur, vlnr: René de Hoog van Klinken, Rob van den Beld en Marius Krijgsman.


Tekst: Rob van den Beld
Foto’s Rob van den Beld en Annemieke Dekkers.

 

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart