NAAR DE BOLLEN, DIE PRACHTIGE BOLLEN....Zondag 23 april was het dan eindelijk zover, de eerste landelijke activiteit van het jaar en tevens de eerste activiteit van ons, als nieuwe evenementencommissie.
Na diverse keren de locatie en omgeving vooraf bezocht te hebben werd het dit keer de Flevopolder met "De Valk" in Emmeloord als verblijfsdomein.
Deze omgeving werd ons eerder bijzonder aangeprezen als voorjaarstreffen door Herman Snelder die hier woonachtig is en ook een kenner bij uitstek van de historie en actuele aangelegenheden van de polder. De fraaie, in bloei staande bollenvelden vormden het decor waarin wij ons zouden gaan begeven.
Na de wegebbende klanken van het onnavolgbare: "Naar de bollen" van Louis Davids werden de "Mascotters" door ons welkom geheten terwijl op het naastgelegen parkeerterrein de limousines in de zon stonden te glimmen.
Jawel, eindelijk was er de zon en die liet ons niet meer in de steek tot kort voor de afsluiting.
Terwijl de gebakjes met de koffie langzaam door de kelen gleden vertelde Herman over de Flevopolder en over de grote omschakeling naar de bollenteelt.
Er zouden in de polder nu meer bollen gekweekt worden als de bollenstreek rond Hillegom. Dat de tulp vroeger een vermogen waard was en oorspronkelijk uit Turkije komt zal voor menigeen ook nieuwe informatie geweest zijn.
Uiteindelijk was niemand meer te houden en wilde men deze bloemenpracht zelf gaan aanschouwen met een routebeschrijving die ons langs kleurrijke velden voerde en vaak ook inspireerde tot het maken van foto's en video's al dan niet met de limousine op de achtergrond.
En dit alles, zonovergoten!!
Ging men vroeger vaak met een tulpenkrans aan de auto bevestigd richting huiswaarts, nu werden de deelnemers tijdens de rit namens "De Mascotte" voorzien van een vers gesneden tulpenboeket zodat men thuis ook nog zou kunnen nagenieten.
Rond 15 uur tijd om richting "De Valk" terug te keren waar het buffet inmiddels stond opgesteld. De onderweg genuttigde ijsjes stonden niet in de weg dat het buffet goed werd aangesproken, door sommigen zelfs meermaals…
In de late namiddag kwam er zo een einde aan deze eerste grote Mascottetref en zover wij vernemen mochten was het een geslaagde dag voor velen zelfs een ware ontdekkingstocht in eigen (Flevo)land.

Woont u ook in een omgeving waarvan u vindt dat het de moeite waard is om deze met de vereniging te ontdekken en waar ook de faciliteiten voor een grote groep beschikbaar zijn, neem dan met ons contact op en we gaan dan graag op ontdekkingsreis.

Verslag: Wobbo Hopman (info@hopmanhandel.nl), Jan Jegerings (jwh.jegerings@gmail.com)
Foto's: Annemieke Dekkers, Wietze Bakker.

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart