De najaarsrit naar Zuidwest FrieslandDit jaar maakten de leden van De Mascotte kennis met een bijzonder stukje Nederland. Wie van ons gaat er nu zomaar naar Zuidwest Friesland als je er niets te zoeken hebt?
Wietze Bakker, onze penningmeester, stelde het bestuur voor om een mooie rit in dat gebied uit te zetten. Als geboren en getogen Fries wist hij daar de weg te vinden naar plekjes die je nooit van je leven zelf kunt ontdekken.
Op zaterdagmiddag kwamen er al bijna zestig leden van heinde en verre naar hotel De Galamadammen in Koudum. De sfeer was onmiddellijk heel aangenaam, de mensen begroetten elkaar als vanouds, het weekend kon beginnen. ’s Avonds smulde iedereen van het voortreffelijke diner.Op zondagochtend hadden we een uurtje meer om naar Koudum te komen want de klok was verzet naar wintertijd. Zo rond de klok van half elf kwamen de prachtige Rolls-Royces en Bentleys aanrijden. Het weer was schitterend zodat de sterretjes op de bumpers en op het chroom extra versterkt werden. Wat een pracht om te zien!
Aan de ontvangsttafel ontvingen de leden met partners niet alleen de welkomstbrief met o.a. consumptiebonnen en de routebeschrijving, maar ook nog een verrassing. Wietze Bakker had een prachtige “gouden” reversspeld laten maken met het logo van De Mascotte er op. Die werd namens het bestuur uitgereikt aan de aanwezige leden. Ook kregen de leden, die mee waren geweest naar het Sauerland een herinneringsboek.

Aan de tafels werd er druk gepraat en genoten van de Oranje Friese koek, die niet oranje was maar wel heerlijk smaakte. Het welkomswoordje ging natuurlijk in het Fries, maar gelukkig vertaalde Elly dat, zodat we het allemaal begrepen. Daarna bedankte onze voorzitter Wouter Schuurmans de organisatie die bijna helemaal in handen is geweest van Wietze en Elly Bakker-van Wingerden.De rit kon beginnen door het vlakke fraaie Friese land. Wat troffen we het met het weer! De zon straalde de hele middag. Het was gewoon een feestje om te aanschouwen. Het riet wuifde de auto’s toe. De dorpjes waren klein maar fijn. Er kwamen namen van dorpjes voorbij waar ik nog nooit van had gehoord. Het vele water schitterde ons tegemoet. Hier werd je verplicht blij en ontspannen van.

Na de kalme rit kon ieder plaats nemen aan tafel, want het personeel van De Galamadammen had de zaal omgetoverd tot buffetruimte. Het zag er heerlijk uit en het smaakte ook heerlijk. Men ging zelfs meer keer terug om nog een keer het bordje vol te scheppen. Chapeau voor de kok!

En toen kwam de tijd alweer om afscheid te nemen van elkaar. Jammer, maar het was supergezellig geweest en perfect georganiseerd. Ook voor jullie een pluim, Wietze en Elly! Dank je wel.


Verslag: Ria Janssen
Foto's: Annemieke Dekkers en Frans Janssen.
 

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart