De Mascotte 25 jaar

 
Toen Amara van het RTL weerbericht steeds betere weerberichten begon te geven, wist ik het. Het wordt het aankomende weekend mooi weer! Niet onbelangrijk gezien het mooie programma dat op de rol stond i.v.m. het 25 jarig jubileum van de Mascotte op 26 en 27 september 2015.
 
Zaterdag 26 september 2015 vroeg uit de veren, douchen, pak één aan, wat eten en naar mijn garage. Daar stond hij weer mooi te blinken: Mijn Rolls-Royce Silver Wraith uit 1948. Mijn moeder van 81 ging deze dag met mij mee omdat ze intens kan genieten van dit soort dagen. Na het indrukken van de startknop kwam het mooie geluid van de 6 cilinder in lijn weer tot leven en waren we gereed om te gaan. Op naar Egmond aan Zee naar hotel Zuiderduin waar we rond 10.30 uur werden verwacht. Bij aankomst stond de parkeerplaats al aardig vol met allerlei mooi gepoetste Rolls-Royce’s en Bentley’s. Na het in ontvangst nemen van de vlag en het rallyschild deze aan de auto aangebracht. Inmiddels werden we bij elkaar geroepen in de Lamoraalzaal waar Wouter onze voorzitter officieel het jubileumweekend heeft geopend. Rob van den Beld deed namens de feestcommissie een welkomstwoord en verzocht vervolgens aan alle deelnemers de auto’s op te zoeken om naar Heerhugowaard te gaan. Na vertrek deed ik nog iets onhandigs waardoor de nauwkeurig aangebrachte vlag van het raam afvloog. Waarschijnlijk is er nu iemand in Egmond aan Zee die een mooie vlag in zijn kamer heeft hangen. Wellicht een potentieel nieuw lid van De Mascotte? Je weet het maar nooit! 


 
Bij aankomst in Heerhugowaard konden we onze auto’s kwijt op een ruim plein met een aparte waterpartij naast het gemeentehuis. Bewaking was aanwezig waardoor we rustig onze auto’s konden verlaten voor een heerlijke lunch. Bij binnenkomst in het gemeentehuis waren de mensen van het Gouden Dagen Fonds al aanwezig. Er waren ongeveer 150 ouderen geselecteerd om met ons mee te rijden op een mooie tocht door het Noord-Hollandse landschap.  
Na het welkomstwoord door Burgemeester Ter Heegde van Heerhugowaard en onze voorzitter werden de auto’s gestart en stonden we in de file voor het stadhuis om de 150 ouderen allemaal een plekje te geven. Dit was een secure operatie omdat heel wat ouderen slecht ter been waren en niet zomaar in één van de auto’s konden plaatsnemen. Ik mocht de oudste deelneemster van 98 verwelkomen met nog een mevrouw van rond de 80. E.e.a. duurde dus nog even voordat we konden gaan. Gelukkig wilde Rob van den Beld zijn vlag afstaan zodat ik de rit met mijn gasten niet zonder vlag hoefde te rijden. Rob, nog bedankt hiervoor. Onderweg schoot mij nog een gedachte voorbij dat de gemiddelde leeftijd in de auto toch wel erg hoog was. De auto zelf bijna 70, mijn moeder 81 en mijn 2 passagiers (ver) boven de 80. Alleen ik trok de gemiddelde leeftijd aardig naar beneden aangezien ik de 50 nog niet ben gepasseerd! Niet dat ik dat heel erg vind hoor!
 
De prachtige rit van ongeveer 1,5 uur startten we in het Centrum van Heerhugowaard waarna we vervolgens het buitengebied hebben aangedaan om zo Alkmaar binnen te rijden. Door Alkmaar heen en over de westelijke randweg naar Langedijk via het veilinggebouw weer terug naar het Centrum van Heerhugowaard. In Heerhugowaard konden de ouderen met ondersteuning van veel vrijwilligers weer uitstappen onder het genot van een stukje live muziek. Een van de dames van het Gouden Dagen fonds stond gezellig mee te zingen en had het zo te zien ook wel naar haar zin. Mijn twee passagiers hebben naar hun zeggen een fantastische dag gehad en zeer genoten. Dit blijkt ook wel uit de foto van beide dames voor de Rolls-Royce Silver Wraith na afloop van de rit.

 
Hierna de auto weer geparkeerd op het plein om nog even wat te gaan drinken in het gemeentehuis. We hebben nog even gezellig na staan praten met enkele mensen waaronder Gerard Kruk, Flip en Dennis van Brabo. Tijdens dit gezellig samenzijn kregen alle deelnemers van de Burgemeester lovende woorden en Wouter deed daar vervolgens nog een schepje bovenop met lovende woorden en enkele presentjes! Het kan hierna niet anders zijn dat Burgemeester Ter Heegde zijn zegeningen gaat tellen om ook de trotse eigenaar te worden van een Bentley of Rolls-Royce! 
 
Ik wil alle mensen die een positieve bijdrage hebben geleverd aan deze dag bijzonder bedanken voor hun inzet. De gemeente Heerhugowaard bijzonder bedankt voor de gastvrijheid. Als bijlage bij dit artikel nog enkele foto’s om dit artikel te ondersteunen.


Verslag en foto’s: Arnold de Groot. 
Koedijk (Noord-Holland)De viering van het jubileum 25-jaar De Mascotte is mede mogelijk gemaakt door:
 
Gemeente Heerhugowaard


Gouden Dagenfonds


Punt Beheer b.v.


Rabobank regio Alkmaar.

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart