British Cars and Lifestyle 2011

Op 19 en 20 maart 2010 was het weer feest in Rosmalen. Terwijl onder een stralende lentezon de riante parkeerplaatsen van het Autotron zich vulden met de meest uiteenlopende auto's van grote scharen autoliefhebbers, was het binnen de enorme hallen weer een waar feest aan uiteenlopende Brits geschakeerde standjes met zeer uiteenlopende spulletjes. Het evenement bood weer een beeld van overwegend Britse klassiekers, in één beurs bijeen gebracht met artikelen als kleding, sieraden, hoeden, servies, thee, noem maar op. Als het maar typisch British is, dan hoort het al gauw op deze beurs thuis.Al op de parkeerplaatsen is een complete tentoonstelling aan mooie automobielen te zien zoals deze Silver Shadow 2-deurs saloon.
En op de parkeerplaatsen staan er altijd al vele British cars uitgestald, zoals deze Rolls-Royce Corniche Convertible.
Dit jaar stonden er opvallend veel vooroorlogse Bentleys te koop, zoals deze 3 Litre Bentley uit 1934.
De show bood erg veel andere Britse koopwaar, met name automobilia, zoals deze klassieke picknick-mand.


De Mascotte stond weer op dezelfde plaats als vorig jaar. Met een andere stand dan vorig jaar, met zorg vormgegeven en opgebouwd door Jan A. Wagemaker en Teun Prins. De prachtige, Egyptisch getinte stand bood ook dit jaar weer veel ruimte voor gezelligheid, kennismaking, socialising. Een open stand die uitnodigde voor contacten en oriëntatie. Met natuurlijk, zoals elk jaar, een van de opmerkelijke en bijzonder fraaie voitures uit het autobestand van de club. Dit jaar was het de nieuwste aanwinst van de familie Zoontjes, de Rolls-Royce 25/30 HP Tourer uit 1936 met chassisnummer GRM17.De fraaie stand van De Mascotte, met links de 25/30 HP Tourer en rechts veel gastvrije ruimte.
Een blikvanger van jewelste, deze benijdenswaardige Rolls-Royce uit 1936.
De gemoedelijkheid van een clubbijeenkomst. Toch heel wat leden en geïnteresseerden kwamen de stand bezoeken en een babbeltje maken.


Overdreven druk was de beurs niet op zaterdag 19 maart. Toch klaagden de standhouders niet, omdat het publiek dit jaar wel weer echte interesse had en ook echt kwam shoppen. Ook voor de Mascotte was er wel aanloop, maar ook hier was het niet zo druk als in diverse eerdere jaren.In het hart van de hal staat altijd een bandje muziek te maken. Daar ook zijn zitjes ingericht en zijn er vele stands die niets met auto's te maken hebben.
Rondom de hele hal is een brede overloop waar een mêlee aan standhouders is opgesteld. Britse auto's in Britse decors.
Alle merken staan gebroederlijk achter elkaar.
Vele standhouders bieden miniaturen, brochures en boeken aan, zoals Rolls-Royce en Bentley specialist Jan Moolhuizen uit Amsterdam.
Eén van de mooiste miniaturen van dit moment is de nieuwe Bentley Mulsanne van Minichamps. Wat gááf.
En toen ik aan het eind van de dag het terrein verliet, vertrokken ook diverse Britse klassiekers van het parkeerterrein, zoals deze zeldzame Bentley Mulsanne Turbo.


Tekst en foto's: Marinus Rijkers.

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart