De kop is er af!De eerste Koffie & Klets bijeenkomst van 2020, en ook de eerste Koffie & Kletsbijeenkomst van de regio Noord-Oost op 23 februari in  Ommen.

Het weer nodigt niet echt uit om de weg op te gaan. Veel regen onderweg naar de plek van de Koffie & Kletsbijeenkomst in restaurant Wildthout net buiten de bebouwde kom van Ommen in een mooie bosrijke omgeving. Het is ook nog eens de derde storm in twee weken tijd, meldt de autoradio en het radiojournaal laat weten dat overal in zuid Nederland carnavalsoptochten zijn afgelast.De leden van de regiocommissie Noord-Oost met partners hebben om 12.00 uur afgesproken ter voorbereiding en om nog even een korte bespreking te houden. De plaats van samenkomst wordt als heel mooi beoordeeld. Door het slechte weer zal van de mooie omgeving geen gebruik gemaakt worden, op zich niet zo’n probleem, want de regioleden is geadviseerd om met de “gewone auto” te komen. Vanaf half twee komen de eerste leden binnen en iets voor half drie is ieder die zich heeft opgegeven, aanwezig.
Geen afmeldingen dus en een mooie opkomst met 39 personen.


 
Regiobegeleider Wobbo Hopman opent de bijeenkomst door ieder welkom te heten, met speciale aandacht voor een nieuw lid en voor enkele leden uit regio midden en noord-west. Er is bij binnenkomst een vragenlijst uitgedeeld, om een indruk te krijgen wat de leden willen voor volgende bijeenkomst. Het is al snel een rumoerige en gezellige drukte in de mooie tuinzaal die speciaal voor onze bijeenkomst is gereserveerd. Zoals gebruikelijk bij Mascotte-bijeenkomsten, wordt wel wat gesproken over onze auto’s, maar al gauw komen allerlei onderwerpen ter sprake. Voor we het weten nodigt Wobbo ons uit om de zaal even te ontruimen en om plaats te nemen in de bar, zodat het personeel de tafels gereed kan maken voor het diner. Enkele leden vertrekken dan naar andere afspraken, en om vijf uur nemen de overgebleven 31 personen plaats aan de diverse keurig gedekte tafels. Het eten smaakt voortreffelijk en de “klets” gaat onverminderd door. Vriendelijk en attent personeel zorgt ook tijdens de maaltijd dat ieder van voldoende vocht wordt voorzien. Omstreeks acht uur vertrekken de eerste clubleden en tegen half negen vertrekken ook de laatste mensen. We zien terug op een hele gezellige bijeenkomst – zo bleek tijdens de gesprekken - met een aantal clubleden die soms al jaren Mascotte-lid zijn, maar nog nooit naar een regio-bijeenkomst zijn geweest. Ook dat smaakt naar meer. 

De volgende Koffie & Klets bijeenkomsten van regio Noord-Oost zijn op:
5 april 2020             in Zuidwolde
2 augustus 2020     barbecue in Dwingeloo 
22 november 2020  in Balkbrug

Leden van andere regio’s kunnen zich ook aanmelden via regionoordoost@demascotte.nl


Tekst en foto’s: Rob van den Beld
 

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart