Prachtige voorjaarsbijeenkomst brengt de Mascotteleden in een stoomtrein bij elkaar!

 
De laatste jaren zijn de landelijke clubevenementen steeds interessanter geworden door de grote variëteit aan  activiteiten die worden opgezet. Een volgende stap werd gezet op 29 april jongstleden, toen de voorjaarsbijeenkomst voor het eerst als een complete familiedag werd georganiseerd: naast de  clubleden waren ook hun kinderen en zelfs kleinkinderen welkom.
Daarvoor vond de organiserende groep, Ria Janssen-Hilhorst en Teun Prins met hun beider partners, een prefecte locatie in de IJsselhoeve in Doesburg. Hier was alles aanwezig wat zo’n dag tot een succes moest maken: een ruime zaal, volop parkeermogelijkheden en uitstekende verzorging van de innerlijke mens. Tel daarbij een grote speelzaal voor de kinderen: terwijl de (groot) ouders zich vermaakten met de medeclubleden konden de kinderen zich geheel uitleven op springkussens, glijbanen, klimnetten en kruiptorens.

Tussen tien en elf uur arriveerden de clubleden bij de IJsselhoeve. De gasten en hun (klein)kinderen kwamen bijeen in een ruime zaal, sfeervol ingericht. Alles ademde de sfeer van een bedrijf dat het zijn klanten optimaal naar de zin wil maken. En tel daarbij dan ook nog eens die speelvoorzieningen voor de jeugd!Tot aller grote verbazing was het niet Teun Prins die de gasten naar een geschikte parkeerplek leidde: hij was op de vrijdagavond ervóór met longproblemen in het ziekenhuis opgenomen, waardoor hij verstek moest laten gaan op deze dag, waar hij zoveel energie in had gestoken. Zijn taak op het parkeerterrein werd naadloos overgenomen door Dave Siebrecht, die spontaan had aangeboden de parkeerbegeleiding op zich te nemen.

Na de gebruikelijke begroetingen ontvingen alle gasten een papieren tasje met een lunchpakket, waarna zij met drie touringcars naar het station in Dieren werden gereden.Daar wachtte hun een antieke stoomtrein, die hen naar Lieren (Beekbergen) zou brengen. Die tocht was werkelijk een sensatie, óók voor de jongeren. Iedereen zat met grote ogen te kijken naar de imposante locomotieven en de eenvoudige aankleding van de wagons: in de derde klassen moest men nog op houten bankjes zitten!

In Lieren gaven enkele vrijwilligers van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij uitleg over de stoomtrein, de geschiedenis, het onderhoud en natuurlijk over hun eigen passie voor deze treinen.

Om twee uur was de locomotief aan de andere zijde van de wagons weer aangehaakt en begon de retourtocht naar Dieren.Daar werden de aanwezigen weer met bussen naar de IJsselhoeve teruggereden.
Om half vijf werd daar een prachtig, uitgebreid buffet geserveerd, afgerond met een reusachtige ijstaart.
 
Het idee om behalve de partners en introducé(e)s ook de (klein)kinderen op de Mascottebijeenkomsten uit te nodigen is daarmee een groot succes gebleken. Dat zal dus waarschijnlijk niet bij deze ene keer blijven!
Eén missertje nog: toen de organisatoren zaterdagavond thuiskwamen lag er in hun mailbox een berichtje van een medeclublid dat zich excuseerde voor zijn afwezigheid. Hij had zich wel ingeschreven, maar was ervan uitgegaan dat het evenement pas op zondag zou plaatshebben. Een groots voorbeeld van domme pech!
 
 


Verslag: Frans Janssen.
Foto’s: Annemieke Dekkers, Frans Janssen en Henk Engelsman.

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart