Verslag van de Koffie & Klets regio Noord-West op 11 juni 2017Allen die zich hadden opgegeven voor deze regio K&K konden zich verheugen op een prachtige en zonnige zondag.
In het landelijk gelegen etablissement De Rijd, “tussen de bomen en gelegen aan het water”, genoot een ieder van de consumptie.
Immers het gebak was heerlijk en zoals het landelijk betaamt in grote vorm.Na dit gezellig samenzijn was het tijd om te starten, want wat stond er op het programma?
Het begon met een tourrit door de prachtige Noord-Hollandse dorpjes en landerijen en niet te vergeten door de drooggelegde polders.
Onze eerste stop was bij het automuseum in Schagen.Het automuseum is duidelijk te herkennen, want op de voorgevel is als vormgeving een reusachtige Rolls-Roycegrill aangebracht. Fantastisch!Na het bezoek ging de tourrit haar tweede fase in richting de Westfriese Omringdijk. Er was ook een stop gepland bij Eenigenburg.
Daar liggen de fundamenten van een dwangburcht die in 1287 in opdracht van Floris V is gebouwd. Deze dwangburcht ligt tussen de landerijen in.
Tevens was er de mogelijkheid om de oude toren, die symbolisch door een stalen constructie is nagebouwd, te beklimmen.
Enkele clubleden hadden deze drang en konden van een fantastisch uitzicht genieten.

Na dit bezoek vervolgden wij ons programma en zo kwamen we in Oudkarspel aan. Op de locatie van het restaurant De Buizerd was de eindbestemming, waar wij deze prachtige dag gezamenlijk afsloten met een gezellig diner. 

Verslag en foto's: Hans en Joël van Orden.

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart