Koffie & Klets regio Oost & Noord, zondag 25 juni 2017 te Giethoorn

 
 
Een beetje een druilerige morgen (hoewel na zoveel schitterend warm weer met veel zon snakt de tuin wel naar een gulle douche) is het niet uitnodigend om van Ridderkerk naar Giethoorn te rijden voor een “kop koffie”.
Maar gedurende de 2 uur durende reis werd het droog en probeerde zowaar de zon ook nog zich te laten zien.
Het was de organisatoren gegund.
Een grote groep Mascotteleden zat al te genieten van een geweldig stuk appelgebak met het gewenste drankje (koffie of thee!!).

De ontvangst door Roelof Gortemulder was allerhartelijkst en hij was tevreden over de opkomst.
Na een gezellige “kout” werd ingescheept op de rondvaartboot en kon op een gemoedelijke manier kennis worden gemaakt met Giethoorn.De gids aan boord wist ons veel bijzonderheden te vertellen op een onderhoudende manier.
Het was erg druk op het water, maar onze stuurman/gids wist alle aanvaringen te voorkomen.
 
Wat een prachtige plekjes en mooie huizen verbergt Giethoorn achter de sloten en vaarten.
Een aantal foto’s probeert u dat te tonen.


 
Na aankomst bij het restaurant “de Rietstulp” werd nog een “privé”-versnapering besteld en daar verraste ons Wobbo Hopman door een heuse vragenlijst uit te delen met het verzoek mee te doen aan een quiz. Moeilijke vragen: wat is de totale leeftijd van de organisatoren?
Hilariteit, er was zelfs een bezoeker die de drie mensen een totaalleeftijd toeschreef van 300 jaar. Het behoeft geen betoog dat wij een gezellige middag met elkaar hadden.

De drie winnaars werden beloond met een mooie prijs.


 
De leiding had een goed systeem bedacht om het restaurant en de bezoekers veel werk (en ellende) te besparen door een sluitend administratiesysteem te hanteren.
 
Alle lof voor de rayonleiders met hun assistenten.
 


Verslag en foto’s: Wietze Bakker.

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart