British Cars & Lifestyle beurs te Rosmalen

Groter dan ooit:

Al 23 jaar een succesformule met 200 blije standhouders, een record aantal van 27 Engelse autoclubs en duizenden trouwe bezoekers. De beurs brengt het beste uit Groot-Brittannië: antiek, serviezen, tassen, schoenen, delicatessen, huisraad, kleding, reizen en natuurlijk veel schitterende klassieke en hedendaagse Engelse automobielen met de daarbij behorende accessoires en onderdelen. Sfeer is kenmerkend voor deze fair: vanaf diverse podia de hele dag door Engelse popsongs, Iers dansen en Schotse doedelzakmuziek. Dit maakt de beurs geliefd bij man én vrouw!
Wie aan Groot-Brittannië denkt, denkt aan notenhout, eigenzinnig design, klassieke auto’s met prachtig leer, aan Wedgwood aardewerk, Burberry ruitjes en de smaak van Guinness. Op de jaarlijkse klassieke autobeurs British Cars & Lifestyle kon u een overvloed aan deze oude Britse verworvenheden bewonderen. Maar ook het hedendaagse Groot-Brittannië was volop aanwezig met huis- en tuindecoratie, kleding, sieraden, meubels, tafelzilver, serviezen, stoffen, handgemaakte schoenen (Nederlandse makelij), laarzen, marmelades en chutneys. Ook kon u reisinformatie inwinnen en natuurlijk was er een keur aan oude en hedendaagse Britse auto’s aanwezig.

Op deze beurs werden grote hoeveelheden originele Engelse auto-onderdelen en instructiemateriaal te koop aangeboden.
Leuk om te weten: met ruim 200 standhouders is deze beurs verreweg de grootste beurs van producten uit het Verenigd Koninkrijk. Dit jaar was de beurs uitgebreid met een nieuwe hal met recentere Engelse automerken zoals: Jaguar, Land Rover, Range Rover, Mini, Lotus, Aston Martin, Bentley, gebroederlijk naast de Klassiekers van Austin Healey, MG, Rolls Royce, Alvis, Riley, Triumph, Morgan en Classic Mini. Méér clubs, meer onderdelen, meer mooie Engelse auto’s, meer ruimte voor entertainment uit de UK en meer British Lifestyle!
Op deze gezellige en mooie beurs stond ook onze vereniging ‘De Mascotte’ weer met een schitterende stand. Een stand waar koffie, thee of een drankje klaar stonden voor iedereen die geïnteresseerd was in onze passie, de Rolls-Royce- en Bentley-auto’s. En dat waren er velen.De moeite waard: wist u dat ook dit jaar de stand van De Mascotte de eerste prijs gewonnen heeft?
Terwijl de Mascotte-leden vorig jaar in een boomhut konden 'spelen', werd dit jaar gekozen voor een statige, echt Engelse pub, kortweg: mooi!
Aantrekkelijke punten in deze opstelling waren:
-de statige, echte pub met natuurlijk een goed gevulde bar
-de bijzonder mooie (ook statige) Rolls-Royce 20/25 (eigenaar Jan Wagemaker) die tentoongesteld werd
-de doorlopende fotopresentatie van alle leuke activiteiten die onze vereniging te bieden heeft
-en uiteraard leuke zitjes met een perfecte bediening...

Dat er veel verschillen qua inrichting in de diverse stands waren, moge ook duidelijk zijn:

Dat onze grote organisator een beetje vermoeid was na afloop, valt te begrijpen.
Teun (en natuurlijk vele anderen), dank!Verslag: Marius Krijgsman
Foto’s: Frans Janssen, Rob en Annemieke van den Beld

 

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart