Schloss Dyck Evenement 2014


Door een groep enthousiaste Mascotte leden is dit jaar wederom een bezoek aan de Classic Days Schloss Dyck georganiseerd, een oldtimerevenement dat tot de grootste in de wereld behoort. Door onze voorgangers Rob van den Beld, René de Hoog en Marius Krijgsman uit de regio Zuidoost was vorig jaar de basis hiervoor gelegd en deze succesvolle opzet is door enkele leden uit de regio Zuidwest middels deze 2e editie voortgezet. Inschrijving door 43 leden en 22 voertuigen was voor de organisatie van de Classic Days Schloss Dyck aanleiding ons wederom een groot clubperceel ter beschikking te stellen. Gevolg hiervan was dat er voldoende ruimte beschikbaar was om de clubstand van de Mascotte duidelijk zichtbaar neer te zetten, de clubstand die uitgebaat werd door Erik, Jan en Jenny Wagemaker die dit met veel enthousiasme deden. Een prachtig gezicht en een gezellige stand. Hiervoor waren wij als interne organisatie dan ook zeer dankbaar. 
De 6-koppige organisatie was al op donderdag naar het Hotel in Neuss vertrokken en had meegeholpen de clubstand reeds op vrijdag te installeren.


 


Onze eerste schrik kregen wij op zaterdagochtend toen bleek dat er reeds een Duitse Rolls-Royce bezit van ons clubperceel genomen had. Later voegden zich daar nog 2 BMW’s aan toe, deze hebben wij laten verwijderen en de Duitse eigenaar van de Rolls-Royce in ons midden opgenomen, tenslotte maakte hij dezelfde fout als velen van ons….. Hm, afijn, later kwamen er nog enkele Duitse Rolls-Royce en Bentley eigenaren naar ons perceel toe om een parkeerplaatsje te bemachtigen want wat bleek … de Duitse RR club liet verstek gaan. De automobielbezitters toonden zelfs interesse om lid van onze Mascotte vereniging te worden gezien het aantal evenementen welke wij jaarlijks organiseren. Door Jan zijn deze personen uitgebreid ingelicht en wie weet levert het de club nog nieuwe leden op. Het was in ieder geval prettig om te horen dat ons aanzien en bekendheid stijgt.

Op het grote terrein was weer enorm veel te zien, de duurste wagen (een racewagen uit 1938), zou naar verwachting op de eerstvolgende veiling 30 miljoen euro opbrengen, eigenlijk te gek voor woorden. Het moge duidelijk zijn dat de waarde van automobielen in dit segment alleen maar stijgt.
Binnen de kasteelmuren stonden weer alle toppers opgesteld, omgeven door veel bling bling, zeer zeldzame voertuigen, teveel om op te noemen.

Wat een auto’s en wat een belevenis dit evenement, soms zelfs teveel mooie klassiekers. Niet voor niets wordt dit evenement door een kleine 30.000 bezoekers uit heel Europa en van overzee bezocht. De weergoden speelden ook mee, veel zon met af en toe een briesje en in de avonduren een regenbui. De onderlinge gezelligheid was weer uitmuntend en vele picknickmanden en wijntjes kwamen tevoorschijn en aangezien het behoorlijk warm was moesten wij natuurlijk véél drinken. Dit laatste lukte aardig, deze traditie hebben wij dan ook in het hotel en in het restaurant doorgezet.

Op zaterdagavond besloten wij met zijn allen naar het dichtbijgelegen Italiaanse restaurant te gaan om te dineren. Dit bleek achteraf een soort Fawlty Towers restaurant te zijn wat uiteraard de nodige commotie en humor opwekte. Wat gebeurde: midden onder het eten en op het open terras werden we verrast door een harde regenbui, diegene die soep aan het eten was, kon eten wat hij wilde maar de kom bleef vol …. u snapt het al, een en al hilariteit, we hebben het met bloed zweet en tranen overleefd. De stemming zat er goed in en eigenlijk hadden we Rob Geus moeten bellen ….Wellicht zouden de Classic Days Schloss Dyck in de toekomst een officieel Mascotte evenement kunnen worden, de locatie, de ambiance en de grote aantallen zeldzame voertuigen lenen zich hier uitstekend voor. Stel je voor: een blok van 100-150 Rolls-Royce en Bentley automobielen van onze Mascotte club op deze betoverende locatie … ik krijg er nu al kippenvel van.

 
Verslag: Dave Siebrecht
Foto's: Rob van den Beld, Annemieke Dekkers en Sylvia Krijgsman
 

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart