De Mascotte Zuid-Oost Boppard-event mei 2015

 
Eerst even de geschiedenis van Jakobsberg.
Het was keizer Frederik I (beter bekend als Barbarossa) die het klooster Jakobsberg stichtte in 1157. De plek was bewust gekozen: in de bergen ver verwijderd van de "bewoonde" wereld. Hier konden nonnen en broeders zich volledig toeleggen op een leven van bidden en werken. Maar zelfs naar middeleeuwse maatstaven kennelijk toch wat te streng getuige het feit dat het klooster reeds in 1450 helemaal onbewoond was. De aartsbisschop van Trier poogde vervolgens nog kruisvaarders erin te krijgen maar ook hen was de eenzame ligging te machtig. Het pand kende vervolgens verschillende eigenaren (o.a. een Jezuïetenorde en het gymnasium van Koblenz) tot het in 1930 grotendeels afbrandde. Het was nog slechts een ruïne toen het in 1960 werd gekocht door Dr. Hans Riegel uit Bonn. Deze zakenman had z'n fortuin verdiend met snoepgoed (inderdaad: Ha Ri Bo). Het pand werd helemaal gerestaureerd en voorzien van moderne faciliteiten, nieuwe kamers en kunstvoorwerpen zoals de beelden op de binnenplaats en in de kapel. Voor dit laatste zorgde de Italiaanse professor Benetton. Tenslotte opende men in 1993 een 18 holes Golfresort. Door deze combinaties mag Jakobsberg zich rekenen tot een van de meest bijzondere hotels in het "Tal der Loreley".
 
Donderdag 14 mei 2015.
Weer veel blije en bekende gezichten toen we in Hotel van der Valk in Heerlen verzamelden. Even voor 12:00 uur kwamen de eersten al binnen en was er een hartelijk onderling welkom.

Nadat we met 35 man een voortreffelijke lunch hadden genoten ging het door naar Boppard. Dus nog zo’n 185 km te gaan. Rond 15:45 uur kwamen de eersten al in ons hotel aan (zie geschiedenis Jakobsberg).Werkelijk een geweldig viersterren hotel met vriendelijk personeel. 
Na het inchecken, bijpraten op het terras met uitzicht over de Rijn. Vervolgens aan het diner. Nog een afzakkertje in de bar en daarna heerlijk slapen.


 
Vrijdag 15 mei 2015.
Na het gezamenlijk ontbijt kon je de Moselroute rijden, winkelen in Koblenz of met de kabelbaan over de Rijn naar de andere oever.Henk en Elizabeth namen samen met Hetty en Ad de Moselroute. Een prachtige route helemaal langs de Mosel met leuke steden en uitwijkplaatsen.Rond 17:30 uur weer terug op het buitenterras van het hotel met uitzicht op de Rijn. 

Zaterdag 16 mei 2015.
Na het ontbijt naar Boppard waar we ook nog de tijd hadden voor een terrasje alvorens in te schepen voor een gezamenlijke bootreis op de Rijn en wel met een viersterren boot waar je of op het zonnedek of in de panoramalounge van het geweldige uitzicht kon genieten.

Van Boppard via de Loreley naar Sankt Goar was het ongeveer 14 km varen. Tijdens de vaart was er volop gelegenheid om foto's te maken. Uiteraard waren de grappen en grollen niet van de lucht.
In St. Goar aan wal, daar hadden we drie uur de tijd om te wandelen, het kasteel te bezoeken of te winkelen.Om 16:30 uur weer inschepen en om 17:30 uur waren we weer terug in Boppard. De bolides stonden hier geparkeerd, toen nog een klein stukje rijden en om 18:00 uur waren we weer terug in het hotel. Daar weer gezamenlijk borrelen en dineren. En niet te vergeten het slaapmutsje. De sfeer en stemming was opperbest.

Zondag 17 mei 2015.
Na een heerlijk uitgebreid ontbijt en vele afscheidsgroeten weer terug naar huis.Thuis aangekomen konden we terugkijken op een paar fijne dagen van De Mascotte, regio Zuidoost.
Chapeau bestuurders, het had niet beter gekund.Verslag: Henk Engelsman.
Foto's: Annemieke Dekkers, Sylvia Krijgsman.

 

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart