Voorjaarsrit in Barchem en Apeldoorn (2)

Dit verslag is opgedeeld in twee pagina's. U bent nu op de tweede pagina. Klik hier voor het eerste deel van dit verslag.
Prachtige rit
De tourrit voerde van Barchem naar Apeldoorn-Noord en deed vele fraaie natuurgebieden en dorpjes aan. Clubleden Tom Petri en Ad Bultman hadden hun uitgebreide kennis van deze regio ingezet om het schitterende voertuigenpark door schitterende gebieden te sturen. De beschrijvingen waren zo duidelijk mogelijk geformuleerd en hier en daar van enkele interessante wetenswaardigheden voorzien. Op maar liefst 7 gevaarlijke kruisingen waren verkeersregelaars ingezet zodat de auto's veilig en relaxed de route konden vervolgen. Wat een organisatie! Chapeau!

Een korte impressie van een groepje auto's dat arriveert bij een oversteek met verkeersregelaars.

De auto's reden meestal in groepjes van drie tot zes auto's bijeen.

Rolls-Royces en Bentleys uit de jaren 30, 40, 80, 90 en 00, allemaal even vlot en spectaculair. O, en let u voor de gein eens op het knipperlicht van de Phantom II en de Silver Wraith.


De Bentley Mk VI Drop Head Coupe voorop, Corniches en Silver Shadows in de achtervolging.Hanos Apeldoorn
De tocht eindigde onder het immense afdak van groothandel Hanos in Apeldoorn-Noord.We werden vorstelijk onthaald door directeur Antonissen en zijn medewerkers. Overal in de immense hallen stonden proeverijen opgesteld met heerlijke hapjes en drankjes. Uiteraard konden leden ook naar hartelust inslaan en menig clublid passeerde met de meest exclusieve aankopen de kassa's.
De ontvangst werd luister bijgezet met een heerlijk glaasje wijn, naar keuze met of zonder alcohol.Bonbons werden ter plaatse geproduceerd en opgesierd met stukjes bladgoud ...
Het voertuigenpark buiten werd ondertussen keurig bewaakt. Niks aan de hand...Na wat bemerkingen op de clubwijn, had het bestuur een wijnproeverij georganiseerd. Met als doel om op wel zeer democratische wijze tot de keuze van een nieuwe clubwijn te komen. Diverse kenners waren bereid het bestuur bij een weloverwogen keuze te assisteren.En na al het shoppen was er gelegenheid tot het nuttigen van een kopje koffie of een ander drankje, naar keuze afgerond met een heuse oester.Perfecte organisatie
Aan voorzitter Wouter Schuurmans de taak om aan het eind van de dag een dankwoord uit te spreken aan eenieder die er zo'n voortreffelijk evenement van had weten te maken. Op de eerste foto de heren Ad Bultman (links) en Tom Petri die de rit hadden uitgezet (overigens nagereden en gecontroleerd door Jan A. Wagemaker en Hans Loor).


Hanos maakte er een heel eigen exclusieve wereld van. Dhr Antonissen (rechts op de volgende foto) en zijn medewerkers hadden alles perfect voor mekaar en kregen een zeer welgemeend woord van dank. Met natuurlijk het enige echte aandenken dat een Rolls-Royce en Bentleyvereniging kan geven: een Flying lady.Na zo'n dag past niets dan lof. Wat een perfecte organisatie weer, met in de regie Jan A. Wagemaker, secretaris van De Mascotte, die er vele, vele uren in heeft gestoken. Niet zo op de voorgrond op de dag zelf, maar wel de garantie voor een zo groots en geslaagd evenement. Maar achter de schermen, soms niet altijd even zichtbaar, ook vele anderen. Het was weer een clubdag om lang van na te genieten.


Tekst, foto's en films: Marinus Rijkers.
Foto's tevens: Bim Schuurmans.


Dit verslag is opgedeeld in twee pagina's. U bent nu op de tweede pagina. Klik hier voor het eerste deel van dit verslag.
 

Bekijk alle vooraankondigingen op de kaart