Fair op Landgoed Duin & Kruidberg

Op zondag 27 juni kwamen de leden bijeen op Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort. Het was opnieuw een zonovergoten dag met hoog oplopende temperaturen. Het Landhuis bood een prachtig decor voor een gezellig en ongedwongen samenzijn, opgesierd door een verspreid over het landgoed uitgestalde Fair.Vele leden zochten de schaduw op en genoten de rust en van een relaxed drankje.

Anderen doken onder een motorkap of bewonderden het model.En weer anderen genoten van de bosrijke omgeving met spectaculaire bomen en weelderig groen.De Fair toonde een gevarieerd beeld van exposanten. U ziet ze hieronder (globaal van voor naar achter gezien) nog een keertje terug.
Liep u vanaf het terras naar de exposanten, dan maakte u als eerste kennis met clublid Leo Stoffels die zijn bijzondere elektronische ontsteking toonde en zijn dienstverlening als Rolls-Royce en Bentley monteur presenteerde.Tegenover hem stond de clubassuradeur Kuiper Verzekeringen uit Heerenveen die alles kon uitleggen over de Mascottepolis.Fantastisch vormgegeven en heerlijk geurende zeepjes stonden opgesteld temidden van porcelijnen en glazen decoratieartikelen in de stand van Maija die haar artikelen ook verkoopt in een webwinkeltje.

En natuurlijk kon u ook nu weer de clubcolbert aanmeten en aanschaffen, net zoals maatcostuums van Victor Giglio. Zoals altijd kon Ton u er alles over vertellen.Tevoren had u een uitgebreide brochure toegestuurd gekregen van de Post Verkade Groep uit Heemstede. De bedrijvengroep presenteerde zich ook op de Fair met een stand met fantastische zelfgemaakte natuurproducten als honing, olijfolie en jam.

Het Landgoed Duin & Kruidberg liet zich evenmin onbetuigd. Met een eigen stand brachten ze de mogelijkheden van het landgoed onder de aandacht.Een gecombineerde stand was neergezet door Regoort ("hij gaat over het hout ...") en Coco M. van Gent ("... en ik ga over de schilderijen").Natuurlijk konden de hoedjes niet ontbreken. Ook dit keer was er weer volop belangstelling bij "dameswinkeltje" Iseger.

Altijd leuk, zo'n karikatuurtekenaar. Op de Fair was Frank Smit aanwezig die menig clublid en familielid in een ongelooflijk tempo op een blad tekenpapier wist te vereeuwigen.Clublid Antoon Gaemers gaf acte de présence met zijn bedrijf A. Gaemers Chronometrie, exclusieve uurwerktechnieken. Dhr Gaemers is specialist in het taxeren, leveren, repareren en restaureren van antieke en historische uurwerken. 

En nog een clublid was aanwezig, goudsmit en diamantair Bijnens uit Tongeren in België met enkele bijzonder fraaie juwelen, maar ook diverse Rolls-Royce en Bentley gerelateerde boeken en automobilia.Hoe warm het ook was deze dag, er was toch volop belangstelling voor de terrashaarden en terrasverwarming van Aivi Exterior projects uit Nieuw-Vennep.

Een sympathieke stand met kinderkamer accessoires, kinderkadootjes en baby born kleertjes was ingericht door Anneke Steffens-Neijboer uit Santpoort Zuid (tel 023-5370161), zichzelf presenterend als "Kreanneke".

Erg grappig was de aanwezigheid van de Stichting Korenmolen De Zandhaas uit Santpoort. Door een motortje werd een heuse korenmolen aangedreven en werden ter plaatse diverse soorten granen gemalen.

Ook verse en eigengemaakte kazen konden worden aangeschaft. Van Dorp geitenhouderij en kaasmakerij uit Haarlemmermeer stond borg voor volop variatie in dit soort lekkernijen.Mevrouw Heijkoop had een stand ingericht met door haarzelf gemaakte schilderijen.Een wel heel fleurige stand was ingericht door Deko tuinen uit Lisse (tel 06-22405214 of 06-18152687), gespecialiseerd in het opmaken van baskets en manden, bakken en potten.

Voor een eerste kennismaking met de golfsport was Sponsor & Business club Houtrak uit Halfweg voor de leden aanwezig.Op een mooie plek precies aan de andere kant van de vijver stond de clubstand van De Mascotte uitgestald, deze dag bemand door Jan Wagemaker, daarbij geassisteerd door zijn vrouw en zoon. De stand zag er schitterend uit. En ... hier kon de nieuwe clubstropdas worden gekocht. Prachtige das hoor!Wat eenzaam en verlaten stond er een springkussen voor de kleinsten onder ons. Jawel, er was ook aan hen gedacht. Maar veel sprongen zijn er niet gemaakt.Voor wie zin had in handboogschieten of kruisboogschieten was het bedrijf Goesting Events BV uit Heemskerk aanwezig. Met name de jongeren maakten graag van deze uitdaging gebruik.En ook op het veld van de Fair hoefde je geen dorst te krijgen.Aan het eind van dit overzicht past een woord van dank aan Jan A. Wagemaker die tekende voor een perfecte organisatie van deze Fair.


Verder naar de volgende pagina
Terug naar het overzicht van het Jubileum

Bekijk alle evenementen op de kaart