Roofvogel-show


Mijn naam is Buba en ik ben een Europese Oehoe.

's Middags stond er een roofvogelshow op het programma. Op het open terrein direct achter de Fair had het bedrijf Valkeniershof van valkenier Marina Bliek uit de provincie Zeeland zich opgesteld. Ondanks de hitte was er veel belangstelling van het publiek.Marina vertelde bijzonder boeiende achtergronden over het houden en trainen van de vogels die ze bij zich had. Door een draadloze microfoon was ze overal goed verstaanbaar en ze had een erg plezierige manier van vertellen.
In totaal liet ze vijf vogels het luchtruim kiezen, te beginnen met Biko, de Afrikaanse Oehoe. Een van de junioren onder de bewonderaars mocht de oehoe een veilige landingsplek bieden.Als tweede mocht Yarik aantreden, een Amerikaanse woestijnbuizerd. Toen zijn leefwijze uit de doeken was gedaan werd ook hij uitgezwaaid voor een korte demonstratievlucht.Daarna kwam Evi de kerkuil. De kerkuil heeft de gewoonte een lage scheervlucht te maken. Ook hier mocht een dappere peuter uit het publiek bij de show assisteren.De vierde vogel was James (zo genoemd vanwege zijn ringnummer 007), de rode wouw. Deze vogel staat bekend om zijn mooie rode staart die behoorlijk kwetsbaar is en een voorzichtige behandeling vraagt. Dit was het eerste optreden met James voor het publiek.

Probleem was echter dat James het wel lekker vond om even zijn eigen pad te gaan. Het beest zweefde geruime tijd boven het publiek en verdween wat onhandig in de bomen.Marina bleef er bewonderenswaardig rustig onder en bleef tussen haar uitleg door rustig roepen, fluiten en dooie kuikentjes gooien. Nu even niet, dacht James en vloog ook eens naar een andere boom. Maar na 10 minuten waren James en Marina weer verenigd.

De laatste vogel van de vijf was Bo de steppearend. Ook Bo maakte vandaag zijn debuut en leek dat aanvankelijk ook wel prettig te vinden. Maar ook dit avontuur liep goed af. Al met al was het een prachtige show die iedereen tot het laatst toe geboeid wist te houden.

Vaste assistent van Marina is Martin Janssens, hier met Buba, de Europese Oehoe, die helaas geen vluchtnummer kreeg opgespeld. Ook Martin was helemaal bevriend met de onalledaagse volière en stond het publiek op uiterst boeiende wijze te woord.Wat mij betreft de interessantste vogelshow die ik ooit heb gezien!


Verder naar de volgende pagina
Terug naar het overzicht van het Jubileum

Bekijk alle evenementen op de kaart