Toertocht van Velsen Zuid naar Velsen

Na de lunch begaf eenieder zich weer naar de voertuigen. Het vertrek van de auto's op de oprijlaan was een mooi schouwspel en werd door menigeen gade geslagen.Inmiddels was de uittocht vanaf het andere parkeerterrein eveneens op gang gekomen.De tocht voerde over de mooiste weggetjes en was opnieuw duidelijk beschreven en van allerlei interessante uitleg voorzien. Zo passeerden we Kraantje Lek, een historische plek in Overveen. Ook werden we gewezen op Landgoed Elswout, eveneens nabij Overveen. Uiteindelijk reed de stoet naar het Kopje van Bloemendaal, een 43 meter hoge duintop in Bloemendaal. Een voor alle verkeer gesloten weg was speciaal voor De Mascotte opengesteld; werkelijk geen moeite was voor de organisatoren teveel geweest om er een onvergetelijke tocht van te maken.Eén van de bezienswaardigheden was de Ruïne van Brederode, de resten van Kasteel Brederode bij Santpoort-Zuid.

Uiteindelijk voerde de route naar het dorp Velsen waar iedereen werd uitgenodigd te parkeren op het plein voor het gemeentehuis.

De route was uitgezet door Mariëlla Zoontjes en Ron Jochemsz. Een welgemeend compliment was op zijn plaats, wat uiteraard namens alle leden werd overgebracht. En ook past een grote blijk van dank aan Ron Jochemsz, Teun Prins en Eric Wagemaker voor het voortdurend in goede banen leiden van het opstellen en parkeren van de auto's.


Verder naar de volgende pagina
Terug naar het overzicht van het Jubileum

Bekijk alle evenementen op de kaart