Ontvangst op gemeentehuis Velsen

Voor een sfeerverslag door de stadsfotograaf van Velsen, Selma Schepel, uitgebreid met enkele blog-commentaren, kunt u een kijkje nemen op de VKBlog (klik hier) (opent in een nieuw venster).

Eveneens een aardig verslag van de bijeenkomst in Velsen, dit keer door Fokke Zaagsma en Frits Houtgraaf, staat op Fokke's Blog (klik hier) (opent in een nieuw venster).


De toertocht eindigde op het plein voor het gemeentehuis van Velsen. Ook hier waren weer enkele verkeersregelaars actief om de voertuigen netjes op te stellen zodat iedereen een plekkie had. Toen alle deelnemers waren gearriveerd, stond het plein precies vol en had zich een bijzonder fraai schouwspel ontvouwen. Vele burgers en passanten mengden zich tussen de Mascotte-leden om niets van al het fraais te hoeven missen.De meeste leden zochten verkoeling onder de overkapping van het gemeentehuis en wisselden hun dingen van de dag uit. Na enige tijd werd een ieder gevraagd naar binnen te gaan voor een drankje en voor het officiële gedeelte van de middag. De ontvangst, de hapjes en de drankjes werden ons aangeboden door de gemeente Velsen.

De burgemeester van Velsen, Franc Weerwind, sprak de leden van De Mascotte toe over het bijzondere karakter van de club en natuurlijk over de mooie, goede en waardevolle zaken binnen de gemeente Velsen. De beeldspraken en gelijkenissen maakten de toespraak tot een op maat gesneden speech.

De man rechts van de burgemeester (foto hierboven) is de filmer van deze dag. Hij heeft op verzoek van De Mascotte alle mooie momenten op film vastgelegd. Het publiek luisterde aandachtig toe, ondanks de behoorlijk hoge temperaturen in de zaal.Na de toespraak van de burgemeester nam de voorzitter, Wouter Schuurmans, het woord en dankte uitgebreid voor de fantastische ontvangst. Hij overhandigde als blijk van dank enkele flessen Mascotte-wijn aan hem en aan de voorlichtster van de gemeente.

Bovendien werd de burgemeester uitgenodigd om zich over te laten halen een Rolls-Royce of Bentley voertuig aan te schaffen. Hij kreeg uitleg van Hans Porrio (met zonnebril) en toonde zich met name geïnteresseerd in de modernere modellen.Ook de Hermandad passeerde toevallig en parkeerde het dienstvoertuig even om zichzelf een blik te gunnen op al dit fraais. Of degene die ze hier spreken een RR of B eigenaar is, heb ik niet nagevraagd...En de Mascotte-leden maakten zich in de hitte niet al te druk en keuvelden wat, dronken wat en genoten van lekkkere hapjes ...... of luisterden naar een uitstekend spelende accordionist die zeer geroutineerd de pagina's ombladerde met zijn voeten.Tegen vijven maakten de leden zich klaar voor vertrek. Men begaf zich naar de respektievelijke hotelkamers om zich wat op te frissen.
Verder naar de volgende pagina
Terug naar het overzicht van het Jubileum

Bekijk alle evenementen op de kaart