Toertocht van IJmuiden naar Velsen Zuid

De tocht begon met een blik op de haven van IJmuiden. IJmuiden is de derde haven van Nederland en heeft een visafslag, een haringhaven, de IJmondhaven en een recreatievaarthaven. Bovendien reden we langs de veerdienst naar Newcastle die in deze haven een afvaart kent.
De tocht voerde ook over de sluizen van IJmuiden.De routebeschrijving gaf niet alleen helder de momenten aan waarop linksaf of rechtsaf de koers moest worden gewijzigd, ook de diverse bezienswaardigheden werden uiterst lezenswaardig toegelicht. Zo waren er teksten opgenomen van Corus, landgoed Beeckestijn, natuurgebied Hekslootpolder.
Na IJmuiden en Velsen ging de tocht verder naar Spaarnwoude met onderweg een voor de meesten wat ongebruikelijke blik op de Corusterreinen en op drijvende torenflats.

Een echte bezienswaardigheid was het dorpje Spaarndam dat voor onze voertuigen van formaat soms wel wat aanpassing vergde.Na een afwisselende tocht van ruim een uur kwam de karavaan uit bij Landgoed Beeckestijn in de gemeente Velsen. Een deel van de stoet kon parkeren op de oprit binnen de hekken, voor de andere auto's was voldoende ruimte op de parkeerplaats direct buiten de poorten.En natuurlijk mag niet onvermeld blijven dat de technische assistentie tijdens de ritten werd verzorgd door Daan Streuli van Brabo en door Jan Wagemaker. Ook deze keer verliep het helaas niet voor iedere deelnemer zonder enkele technische hikjes...


Verder naar de volgende pagina
Terug naar het overzicht van het Jubileum

Bekijk alle evenementen op de kaart